„Pensionarii vor ajunge în «lagăre de concentrare», unde vor fi omorâţi”. Știrea care a dus la închiderea unui site, deoarece acesta răspândea informații false

  de - | 25 aprilie 2020, 3:16 PM | Naţional

  0

  Site-ul OrtodoxInfo.ro a fost închis de autorităţi după ce a publicat o serie de articole fake news, printre care unul în care autorii arătau că pensionarii vor ajunge în „lagăre de concentrare”, unde vor fi „omorâţi”. Ministrul de Interne Marcel Vela a solicitat Autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) blocarea imediată a accesului utilizatorilor la site-ul ortodoxinfo.ro, deoarece „site-ul (…) prezintă informaţii vădit false şi care au potenţialul de a crea comportament social nejustificat şi panică în rândul cetăţenilor”. Sâmbătă dimineaţă site-ul era deja închis, scrie HotNews.ro.

  Unul dintre articolele încadrate la fake news are titlul „Se pregăteşte omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare şi exterminare”. „Având în vedere că, potrivit celor reţinute în analiza realizată de către Grupul de Comunicare Strategică, o diseminare a ştirilor false către diverşi receptori, prin intermediul articolelor publicate pe site-ul httos://ortodoxinfo.ro, le transformă în realităţi pentru aceştia, putând general schimbări comportamentale, iar informaţiile distribuite pot induce ăn eroare opinia publică în contextul COVID-19, fiind indicat în acest sens articolul cu titlul: Se pregăteşte omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare şi exterminare (…), semnat de Paul Ghiţiu, care potrivit aprecierilor exprimate de către Grupul de Comunicare Strategică în analiza sa, prin afirmaţiile «mâna întâmplării ar fi adus în lagăr virusul şi acesta ar fi făcut o triere substanţială. Ca să nu mai vorbim de tratamentele lui Cercel, care, zice el, nu au dat rezultate la toţi pacienţii, dar nu ne spune ce s-a întâmplat cu cei pe care a făcut, probabil în numele Big Pharma, experimente», induce ideea că persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor fi închise în locaţii comune, autorul sugerând că prin măsurile de siguranţă sanitară impuse de autorităţi «România este pe cale să stabilească un trist record, depăşindu-l poate chiar pe cel al primilor 20 de ani din comunism»”, arată un comunicat ANCOM. Alte articole care, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sunt menite să alarmeze şi să creeze confuzie printre cititori, sugerează că apariţia pandemiei a fost creată pentru a putea fi implantate cipuri populaţiei şi pentru a fi vaccinată: „Stocarea de informaţii sub piele, ca un tatuaj interior, prin nanocristale introduse împreună cu un vaccin se poate face chiar acum”, „Azi, declaraţiile pe propria răspundere, mâine certificate imunitare, fără de care nu vom putea ieşi din casă nevaccinaţi”.

  Mai multe detalii AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.