Pelerinaj de Paștele catolic la Bazilica Papală „Maria Radna”

  de - | 25 martie 2016, 10:38 AM | Știri Arad

  0

  Credincioşii catolici se află în Vinerea Mare de dinaintea Sfintelor Sărbători de Paşte. În judeţul Arad, pelerinii refac Drumul Crucii potrivit unei tradiţii şi pe un traseu vechi de mai bine de 100 de ani.

  În cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul ţării, la Bazilica Papală „Maria Radna” din judeţul Arad, credincioşii refac Drumul Crucii, cu începere de la ora 17, pe dealul din spatele mănăstirii, pe un traseu care datează din 1880.

  Credincioşii se întorc apoi în biserică, unde participă la Sfânta Împărtăşanie. Slujbe vor mai fi oficiate sâmbătă, duminică şi luni. Slujbele sunt oficiate în limbile română, maghiară şi germană, iar sâmbătă seara, în mod special, şi în limba latină.

  Basilica Papală „Maria Radna”, care a fost restaurată anul trecut cu fonduri europene, este atestată documentar de peste 700 de ani, este cel mai de succes obiectiv turistic din judeţul Arad şi a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papala Minor.

  Sursa: Europa FM

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.