Cezar Ouatu, invitat special la Lipova Symphonic City

  de Special Arad | 25 iunie 2019, 9:19 AM | Cultură

  0

  Melomanii sunt invitaţi, în data de 28 iunie, de la ora 21.00, pe platoul Basilicii „Maria Radna”, la un eveniment de înaltă ţinută: Lipova Symphonic City Open Air. În prima parte, programul va curpinde uverturi şi arii celebre din opere iar în a doua parte muzică film, repertoriu din musical şi pop – opera, iar invitatul special este celebrul Cezar Ouatu.

  Orchestra Filarmonicii de Stat Arad va fi acompaniată de soprana Larisa Ștefan și dirijată de directorul artistic / dirijorul Dan Crișan.

  Cezar Florin Ouatu (n. 18 februarie 1980, Ploiești, România), cunoscut și ca Cezar The Voice sau doar Cezar, este un interpret român de operă, pop-opera și pianist. Este cunoscut datorită piesei „It’s My Life”, cu care a câștigat Selecția Națională 2013 și cu care a participat la Concursul Muzical Eurovision 2013 din Malmö, Suedia.

  Cezar s-a născut într-o familie de muzicieni, fiind fiul flautistului Florin Ouatu, de la Filarmonica din Ploiești și fost profesor la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria. La doar 6 ani a învățat să cânte la pian, urmând un profil artistic. A absolvit Liceul Muzical „Carmen Sylva” din Ploiești; în 2004 a absolvit cu notă maximă secția de canto clasic a Conservatorului „Giuseppe Verdi” din Milano unde fusese admis în 2001. A studiat de asemenea și muzică barocă. A debutat ca interpret profesionist pe scena Teatrului „La Fenice” din Veneția, a cântat pe cele mai importante scene din lume[necesită citare] și a obținut numeroase distincții la concursuri de canto în orașe precum Barcelona, Dresda, Milano și în țări precum Monaco și San Marino. A cântat la opere prestigioase precum cele din Lausanne, Barcelona, Potsdam ș.a.

  Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.