Pedeapsa primită de „Vikingul” Szabó Károly, cel care a ucis un barman cu zeci de lovituri de cuţit. Este acuzat și de vânzarea de amfetamină şi LSD

  de - | 25 martie 2016, 9:51 AM | Regional

  0

  A ucis un barman cu zeci de lovituri de cuţit, după care a înfășurat cadavrul într-un covor şi l-a legat cu o sfoară de cort. Este vorba despre orădeanul Szabó Károly, cunoscut ca „Vikingul”, care a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Bihor la 18 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi.

  În iarna lui 2015, barmanul Mario Popa a fost ucis cu sânge rece de către Szabó Károly, un cunoscut consumator şi dealer de droguri. Discuţia celor doi ar fi pornit de la faptul că „Vikingul” îl bănuia pe Mario că nu i-ar fi dat toţi banii încasaţi de pe urma vânzării de droguri, suma de 7.000 lei, relatează voceatransilvaniei.ro.

  Potrivit procurorilor, în primă fază cei doi au discutat în bar, după care au ieşit, iar Popa nu s-a mai întors. Ba mai mult, telefonul şi geaca lui au rămas la bar. În dimineaţa zilei următoare, Mario Popa a fost dat dispărut. În urma cercetărilor demarate de oamenii legii, toate drumurile au dus spre Szabó Károly. Acesta a recunoscut crima imedat ce a ajuns în faţa poliţiştilor.

  Cadavrul a fost găsit în locuinţa „Vikingului”, pe hol, înfăşurat într-un covor. Surse din cadrul anchetei susţin că „Vikingul” ar fi urmat să-l tranşeze, pentru a-l pune apoi în pungi de plastic de care ar fi putut să scape mai uşor. Necropsia a arătat că Popa a primit zeci de lovituri de cuţit în timp ce a încercat să fugă. Vikingul l-a înjunghiat atât în spate cât şi în piept. În faţa atacatorilor, criminalul a încercat să se apere spunând că el a fost doar în legitimă apărare şi asta pentru că Mario Popa l-ar fi atacat chiar în locuinţa lui. Totodată, Vikingul a declarat că l-a dus pe Popa la el acasă pentru a-l convinge să-i înapoieze cei 7.000 de lei pe care susţine că i-a furat din geaca lui.

  Din cercetările efectuate, anchetatorii susţin că suma de bani ar proveni din vânzările de amfetamină şi LSD, droguri aduse de Szabó din Ungaria. Aceste droguri erau vândute în cluburile din Oradea, unul dintre distribuitori fiind chiar Mario Popa.

  Szabó a fost arestat şi ulterior trimis în judecată, Tribunalul Bihor pronunţându-se acum în acest dosar şi condamnându-l la 18 ani de închisoare pentru omor calificat. Sentinţa primei instanţe nu este definitivă şi a fost deja atacată, apelul urmând să se judece la Curtea de Apel Oradea.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.