vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colțeu în „Dosarul Nadăș”. Reviziuirea – considerată tardivă!

    de Special Arad | 5 februarie 2019, 2:13 PM | Știri Arad | Topic special

    2

    Sentinţa prin care familia Colţeu a fost împroprietărită, în anul 2006, de către Judecătoria Ineu, cu aproape toate terenurile din satul arădean Nadăş, a fost revizuită, în 2017, de către Judecătoria Balş. Astfel, decizia de la Judecătoria Ineu, prin care familia Colţeu a fost împroprietărită, în 2006, cu peste 8.700 de hectare de păduri şi terenuri agricole din satul Nadăş, judeţul Arad, a fost total schimbată.

    După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că testamentul prin care familia Colţeu a moştenit satul este fals, Judecătoria Balş, din judeţul Olt, a admis cererea de revizuire a sentinţei Judecătoriei Ineu, prin care familia Colţeu a primit satul Nadăş.

    Citește și: Cererile de revizuire a sentinței din cazul Nadăș se judecă la Balș și Brașov

    „Judecătoria din oraşul Balş, Judeţul Olt, prin sentinţa nr. 901/20.09.2017, a admis cererea Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Arad şi a Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Tauţ de revizuire a sentinţei 657/2006 a Judecătoriei Ineu, pronunţată în dosarul nr. 457/2006 („dosarul Nadăş”)”, se arata în decizia Judecătoriei Balş.

    Astăzi, din informațiile noastre, magistrații Tribunalului Olt au admis recursul făcut ulterior deciziei Judecătoriei Balș de către famila Colțeu și au decis că cererea de revizuire este tardivă.

    Un alt dosar mai există la Tribunalul Brașov, dosar în care judecata a fost suspendată până la soluționarea de la Tribunalul Olt.

    Precizările Prefecturii Arad cu privire la situația terenurilor forestiere din satul Nadăș

    Prefectura Județului Arad a emis pe 6 februarie un comunicat cu precizări referitoare la situația terenurilor forestiere din satul Nadăș, după ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colțeu.

    Redăm integral, mai jos, comunicatul Prefecturii:

    Prin decizia civilă nr. 7/5.02.2019, Tribunalul Olt, Secția I Civilă a admis recursul declarat de familia Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica împotriva sentinței civile nr. 857 din 10.19.2018 pronunțată de Judecătoria Balș în dosarul nr. 1184/246/2016* pe care a modificat-o în totalitate, admițând excepția tardivității invocată de familia Colțeu în privința cererii de revizuire formulate de Comisia județeană de fond funciar Arad, cererea de revizuire fiind respinsă ca tardivă. Această cerere de revizuire a sentinței Judecătoriei Ineu cu numărul 657/2006 a fost formulată în urma constatării falsului Certificatului de calitate de moștenitor cu nr. 5/ 2003, emis de notarul Vlai Adrian, prin care s-a stabilit calitatea defunctei Mairovitz Ecaterina de unic moștenitor al defunctei Grosz Elena, care a deținut pădurea Nadășului, constatare efectuată prin Sentința penală nr. 203/ 2016 a Curții de Apel Timișoara – Secția penală. Cauza a fost strămutată de Înalta Curte de Casație și Justiție, la cererea Comisiei județene de fond funciar Arad, de la Judecătoria Ineu, la Judecătoria Balș, Județul Olt.

    Comisia județeană de fond funciar Arad a promovat o altă cerere de revizuire a aceleași Sentințe cu numărul 657/ 2006 a Judecătoriei Ineu, întemeiată pe desființarea Certificatului de calitate de moștenitor cu nr. 5/ 2003,  dispusă prin Încheierea penală nr. 415/ 2016, pronunțată de Curtea de Apel Timișoara – Secția penală, ca urmare a constatării falsului acestui certificat de calitate de moștenitor, soluție menținută de către Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală prin Încheierea nr. 603/ 2017. La cererea Comisiei județene de fond funciar, cauza a fost strămutată de Înalta Curte de Casație și Justiție de la Judecătoria Ineu, la Judecătoria Brașov.

    Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Oradea a emis Decizia nr. 1446 din 11.03.2014 prin care s-a dispus suspendarea serviciului public silvic pentru proprietarii terenurilor forestiere Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica, aceștia din urmă exercitând o acțiune în contencios administrativ prin care au solicitat anularea acestei decizii, acțiune care a fost respinsă prin Sentința civilă nr. 1950 din 3.07.2014, pronunțată de Tribunalul Arad, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, rămasă definitivă prin Decizia civilă nr. 7784 din 26.09.2014, pronunțată de către Curtea de Apel Timișoara.

    Față de existența pe rolul Judecătoriei Brașov a dosarului cu nr. 1265/246/2017, situația juridică a suprafeței de 8742 hectare teren forestier restituită familiei Colțeu rămâne una litigioasă.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    5 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.