Patru foști oficiali ai Comitetului Olimpic Român, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu

  de Special Arad | 6 ianuarie 2021, 8:13 AM | Naţional

  0

  Patru foști oficiali ai Comitetului Olimpic Român au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, după ce sportivii care au reprezentat țara noastră la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016, au fost obligați să poate echipament sportiv de o calitate lamentabilă.

  La acea vreme, jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au scris, de la Rio, că unor sportivi li s-au rupt pantalonii la primele purtări, iar tricourile au intrat la apă după prima spălare, deși purtau inscripția unei mari companii de echipament sportiv.

  Procurorii susțin că cei patru inculpați, Ioan Dobrescu, fost secretar general al COSR, Carmen Trocan, director al departamentului juridic al COSR în 2016, Georgeta Mișcă, consilier juridic în cadrul COSR și Răzvan-Silviu Dumbravă, expert în cadrul Comitetului au întocmit ilegal un contract cu firma care a livrat echipamentele sportivilor României.

  Gazeta Sporturilor a descoperit atunci că firma plătită cu peste 850.000 de lei a fost Pax Creative, fondată chiar de secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, acum inculpat, și membrul Comitetului Internațional Olimpic, Octavian Morariu.

  La Rio, sportivii României au mărturisit că le-a fost rușine să poarte pantaloni rupți sau de pe care se lua vopseaua sau tricouri ce arătau uzate înainte de primele spălări.

  Procurorii susțin acum că COSR a fost păgubit în urma acelei afaceri cu peste 300.000 de lei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.