joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Patronul firmei de deratizare care a intervenit la blocurile evacuate din Timișoara, reținut pentru 24 de ore

  de - | 19 noiembrie 2019, 8:53 AM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  (foto: tion.ro)

  Au murit 3 persoane, un bebeluș de 10 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia. Alți 29 sunt spitalizați

  Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri evacuate în Timișoara a fost reţinut pentru 24 de ore. Trei persoane – un bebeluș de 10 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia din urmă – au murit, iar alți 16 copii și 13 adulți sunt internați în prezent. Toate aceste persoane locuiau în același bloc, iar luni seară un al doilea imobil în care firma a făcut dezinsecție și deratizare a fost evacuat, preventiv, potrivit HotNews.

  Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că patronul reținut pentru 24 de ore este acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.
  Luni seară, încă un bloc din Timișoara a fost evacuat, după ce într-unul dintre apartamente s-ar fi făcut lucrări de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă. Potrivit reprezentanților ISU Timiș, măsura de evacuare completă a blocului de pe strada Vaida Voievod a fost luată preventiv, pentru efectuarea măsurătorilor în vederea identificării nivelului de substanțe periculoase. Ușa apartamentului în care s-a făcut deratizarea a fost sigilată, iar cei 31 de locatari ai blocului au fost evacuați.

  16 copii și 13 adulți care locuiau în blocul din Timișoara, toți în stare stabilă, sunt internați marți dimineață, anunță Ministerul Sănătății. 16 copii și 5 adulți însoțitori sunt internați la Spitalul de Copii Louis Țuracanu, 10 adulți sunt internați la Spitalul Județean și încă 3 adulți la Spitalul Municipal din Timișoara.

  Rezultatele probelor de apă analizate în laborator indică faptul că din punct de vedere fizico – chimic, apa este potabilă în blocul de locuințe, potrivit informațiilor DSP Timiș, transmise Ministerului Sănătății.

  Sursa: hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.