sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Acțiune de deratizare în municipiu

  de Special Arad | 19 octombrie 2023, 4:11 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat Primăria Arad. În intervalul 23 – 27 octombrie 2023, Primăria Municipiului Arad va întreprinde prin intermediul operatorului specializat ultima acțiune de deratizare (combatere rozătoare) din 2023, pe domeniul public şi privat al municipiului Arad (prima trecere).

  Această activitate are ca scop reducerea substanțială a populației de șoareci și de șobolani și menținerea acestora la un nivel numeric cât mai scăzut.

  Tratamentul specific de deratizare defensivă se va aplica pe suprafețe exterioare deschise: zonele verzi din parcuri, scuaruri, pieţe, aliniamente stradale, zone demolate și neconstruite de pe domeniul public și privat al municipalității, imobile sau terenuri dobândite de municipiul Arad, zonele căminelor de vizitare ale rețelei de canalizare, proximitatea zonelor de depozitare a deșeurilor reziduale/municipale de la platformele gospodărești, punctele de colectare sau a containerelor modulare, după caz, precum și locurile unde există focare declarate care pun în pericol sănătatea oamenilor și a animalelor, în cartierele de locuințe individuale preponderent în cele de la bloc unde se constată  că există focare de infestare, sau posibil de a deveni focare, la solicitarea/sesizarea populației sau ale unor instituții, precum și unele suprafețe interioare închise, în locații din subordinea Municipiului Arad.

  În cazul în care condițiile meteorologice sunt nefavorabile, acțiunea se va decala corespunzător.

  A doua trecere urmează să aibă loc în intervalul 30.10 – 03.11.2023.

  În funcție de gradul de infestare, deratizarea se realizează prin amplasarea strategică de stații de intoxicare alimentate cu raticid. Produsele biocide utilizate sunt: Agrorat Wax Blocks, sub formă de momeală gata utilizabilă (cuburi cerate) și Agrorat Pellet, ambele avizate și certificate de Ministerul Sănătății și fac parte din lista produselor avizate pentru profilaxia sanitar umană.

  Antidotul în caz de ingerare accidentală: Vitamina K1.

  Pentru eficienţă, activitatea de deratizare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public cât şi privat la nivelul localităţii, motiv pentru care facem apel cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor de pe raza municipiului să efectueze tratamente de deratizare pe proprietăți, clădiri, în subsolul blocurilor odată cu acțiunea întreprinsă pe domeniul public și privat al Municipiului Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.