marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Patinoarul va fi reabilitat, iar gheața de pe acesta va fi produsă cu un echipament mai eficient

  de Special Arad | 17 decembrie 2019, 2:14 PM | Știri Arad

  1

  (foto: Radio România)

  Consilierii locali municipali au votat proiectul ce prevede modernizarea patinoarului din Arad. Mai exact, este vorba de reabilitarea clădirilor existente pentru a îmbunătății fluxul de circulație și a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități, iar în plus se va înlocui agregatul frigorific cu un echipament care va avea o eficiență energetică mai mare. Valoarea totală a investiției se ridică la 4,8 milioane de lei, iar lucrările ar urma să dureze 8 luni.

  Din totalul de 4.881.184,62 lei (inclusiv TVA), construcția și montajul sunt calculate la 2.364.655,81 lei (inclusiv TVA), iar utilajele la 2.242.450,79 lei (inclusiv TVA).

  Lucrările prevăd „înlocuirea agregatului frigorific cu un agregat care foloseşte ca şi agent frigorific CO2, cu eficienţă ridicată, înlocuirea sistemului de automatizare aferent centralei de frig, revizia tuturor componentelor instalaţiei de frig, reconfigurarea clădirii vestiarelor cu o noua structura, P+E, cu accese ce asigură fluxurile de circulaţie corespunzătoare, la cele mai înalte standarde de calitate şi confort, cât şi o construcţie la cele mai înalte standarde de siguranţă, atât structural cât şi funcţional, refacerea garajului pentru utilajul de întreţinere a gheţii la un înalt standard funcţional, sistem de încălzire, ventilaţie şi climatizare centralizat, atât pentru vestiare şi spaţiile administrative, cât şi pentru sala multifuncţională, înlocuirea sistemului de mantinelă, construirea gropii de zăpadă, înlocuirea utilajului de întreţinere şi refacere a stratului de gheaţă pentru patinoare acoperite – cu motor electric.
  Astfel se va reduce impactul negativ asupra mediului cauzat de construcţiile şi instalaţiile existente prin eficientizarea din punct de vedere energetic şi folosirea agentului frigorific folosit ca agent de lucru în instalaţia frigorifică de producere a agentului de răcire cu conţinut redus de amestecuri care conţin gaze fluorurate cu efect de seră”
  , se arată în proiectul de hotărâre votat de consilieri luni, 16 decembrie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Consilierii locali municipali au votat proiectul ce prevede modernizarea patinoarului din Arad.”
   .
   Câți ani au trecut de la darea în folosință și cât a costat patinoarul construit de cooperativa falcă&co?… Unul din șirul „Marilor Realizări” infăptuite de ilustrul filfizon botoxat.
   .
   Ăștia din conducerea primăriei sunt lipsiți total de fantezie, când trebuie să ascundă furătăciunile. În curând CLM-ul o să aprobe și o clonare a Podului Pietonal, pentru ca pe actualul să trecem spre zona cetății și pe Clonă se ne reântoarcem.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.