miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Patinoar ai fost, sală de sport multifuncțională te cheamă. Chiar dacă unii consilieri nu-s încântați…

  de Raluca Medeleanu | 18 iulie 2016, 1:43 PM | Administraţie

  2

  Astăzi, în cadrul ședinței CLM, s-a supus votului consilierilor municipali transformarea patinoarului municipal într-o sală de sport multifuncțională. Primarul a spus că decizia a fost luată datorită faptului că municipaliatea nu a reușit să intre în posesia Sălii Polivalente. Proiectul nu a fost îmbrățișat însă de toți consilierii locali, la începutul ședinței cerându-se amânarea supunerii la vot. Cererea a fost însă respinsă de majoritate.

  În legătură cu nereușirea intrării în posesia Sălii Polivalente din Arad, Gheorghe Falcă a spus că: „Suntem printre puținele municipalități din zonă care nu deținem acea sală de sport pentru că oricine a fost la guvernare a constatat că dacă pierde sala de sport nu mai are utilitate în Direcția Județeană de Tineret și Sport. Și deși procedura mergea bine până ajungea la Minister, acolo s-au blocat lucrurile. De aceea, municipalitatea a dorit să-și realizeze propria sală de sport”. 

  Înaintea supunerii la vot a proiectului, doi consilieri locali au dorit să preia cuvântul, exprimându-și niște nemulțumiri.

  Nu sunt de acord cu valoarea investiției. M-am consultat cu specialiștii, iar ei spun că valoarea nu poate fi mai mare de 20%-30%. Deci cu aceste argumente și cu această specificație despre calcule, mă abțin.” a spus consilierul local Marian Lupaș.

  Domnule coleg, eu reîntăresc ceea ce am spus în comisie, când ați ridicat această problemă. Vă rog să invitați acești specialiști să vină să participe la licitație și să adjudece la 20% din valoare…”, a răspuns Călin Bibarț, viceprimarul Aradului.

  Consilierul local Anca Stoenescu a urmat să preia cuvântul, spunând, printre altele, că: „actuala amplasare a patinoarului este improprie unei dezvoltări ulterioare. Cum Aradul nu beneficiază de obiective turistice sau de divertisment deosebit, iar din punct de vedere climatologic nu este propice sporturilor de iarnă, realizarea unei baze sportive complexe și performante care să includă și un patinoar poate constitui un obiectiv prioritar al administrației publice locale la actualul mandat. Considerăm oportună amânarea dezbaterii proiectului de hotărâre pentru aprobarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiție «Acoperire patinoar municipal Arad» și completarea studiului cu analize pertinente”.

  Primarul Aradului a preluat cuvântul, adresându-se Ancăi Stoenescu:

  Am o rugaminte la dumneavoastră, să vă respectați meseria. Nu se poate amâna dezbaterea de astăzi, vi s-a mai spus o dată. Mă bucur că ați citit studiul. Dar s-au studiat mai multe variante și logic variantele cu dimensiunea foarte mare. De aceea s-a ales dimensiunea posibilă pentru modernizare. Mă bucur că în prima fază ați fost de acord cu proiectanții, iar acum cereți amânarea proiectului. Iar, din nou, sunt contradicții. Rugamintea mea, totuși, dacă aveți specialiști, rugații să vă spună cum se realizează acest studiu de fezabilitate (…). Este vorba de adaptarea unui patinoar într-o sală multifuncțională. Au existat 3 dezbateri pentru găsirea soluției tehnice cea mai bună. De aceea am spus că nu se mai poate amâna… Este un studiu de fezabilitate… Eu vă spun, nu trebuie să votați pentru el. Nu trebuie să fiți parte la astfel de lucruri mari ale orașului! ”, a spus Gheorghe Falcă.

  Consilierul local Stoenescu a refuzat să accepte explicațiile, continuând: „în momentul în care faci o investiție de un milion de euro, cred că trebuie făcute anumite analize, iar când spui bază sportivă, eu mă gândesc că găsesc acolo teren de tenis, un bazin, terenuri de handbal, nu doar un patinoar și un teren de fotbal pe o reabilitare de un milion de euro. Vă mulțumesc, eu propun amânarea deciziei.”

  „Am o rugăminte. Dumneavoastră ați citit, și e bine că ați citit, dar proiectul este să pui în valoare acel patinoar, să reușești să faci o sală de sport multifuncțională, nu o bază sportivă. Există o diferență între o sală multifuncțională și o bază sportivă… Proiectul se numește sală de sport multifuncțională”, a concis Falcă.

  Chiar dacă un consilier municipal nu s-a lăsat deloc convins, majoritatea a decis. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiție „Acoperire Patinoar Municipiul Arad, str.Infanteriei, nr. FN” a trecut totuși de vot cu 13 voturi pentru, 1 abținere și 8 împotrivă.

  Un complex sportiv în plan despre care nimeni nu a menționat nimic în cadrul ședinței.

  Discuțiile aprinse iscate în jurul modificării patinoarului au fost închise de primar, în momentul în care a explicat că nu este vorba decât de utilizarea lui drept sală multifuncțională și nu transformarea acestuia într-o bază sprotivă. Despre ce nimeni nu a adus vorba însă, în cadrul ședinței CLM, a fost un alt studiu de fezabilitate pe care municipaliatea îl va începe anul acesta, pentru construirea unui complex sportiv. Special Arad a menționat despre aceste planuri în articolul pe care l-a publicat săptămâna trecută despre strada Mărului din municipiu. Atunci, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad a declart pentru Special Arad că s-au început demersurile pentru obținerea avizelor necesare studiului de fezabilitate care se ridică la suma de 200.000 lei, în vederea construirii unui complex sportiv acolo.

  Este important de menționat afirmația pe care a făcut-o Gheorghe Falcă în cadrul ședinței CLM, când discuta despre împrumutul BERD al Aradului. Acesta a ținut să sublinieze că orice studiu de fezabilitate are un termen de valabilitate de 2 ani, după care expiră. Ținând cont că pentru complexul sportiv planificat pe Mărului, studiul estegata să înceapă, asta ar presupune startul construirii lui în următorii ani… În caz contrar, orașul va avea încă un studiu plătit pentru a fi ținut în sertar.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cum adica sa aduca vorba de complexul de pe Marului? Da, astia suntem !!! Nu exista decat un singur raspuns! : Experienta Multisport http://www.experientamultisport.ro/ impreuna cu Asociatia pentru Conservarea Culturii in Mediul Rural. Astia sunt ABONATI la fonduri !!!Si lucreaza cu VOLUNTARI !!! Nu Igas cu matrapazlacurile lui ne scufunda, ci „artistii” astia, zi de zi , luna de luna. Amicitii, baieti cu „iegari”, astia rod, rontaie evenimentele noastre culturale. Si ca sa fim clari: emit DIMPLOME. Semnate de Biserica Ortodoxa Mmacea !!! Cinste lor!

   PS: vrem conditii bune in penitenciare, sa nu sufere Bajetii
   PS2: a calculat cineva cat ne costa ca un biciclos sa se dea pe pistele lu’ Falcao si prin toate evenimentele? raspuns scurt: per/om/bicicleta!!!
   PS3: Mi-ar place sa imi raspunda careva din HARTISTII HASTIA SPORTMANI

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Stati linistiti :polivalenta nu a ajuns pe mana lui Falca , dar Bazinul de inot delfinul va ajunge pe mana lui , se va termina noul bazin de polo pe apa 33 metri in subcetate , acela va fi dat directiei de sport in schimbul bazinului delfinul,in care vor intra buldozerele .
   Vom trai si vom vedea dar sa speram ca nu va fii asa !!!!!!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.