joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Partidul Civic Maghiar vrea eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Națională și BAC pentru elevii maghiari

  de - | 4 mai 2019, 10:04 AM | Politikos

  3

  Partidul Civic Maghiar (PCM), prin cei doi parlamentari pe care îi are aleși pe lista UDMR, va depune, săptămâna viitoare, în Parlament, o inițiativă legislativă de modificare a Legii Educației care prevede eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Națională de la sfârșitul claselor a VI-a și a VIII-a și la Bacalaureat pentru elevii maghiari, informează Mediafax.

  Președintele PCM, Mezei Janos, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că motivul care a stat la baza propunerii legislative este că elevii maghiari sunt discriminați față de cei români, având în plus examenul de limba română, scris și oral.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. @ dl Mezei Janos … cum pot fi discriminați din moment ce limba oficială în România este tocmai limba română? Cum se descurcă în activitatea profesională și civică un tânăr de etnie maghiară, dacă nu știe limba oficială? … măcar de un 5. Dacă au ales limba maternă ca limbă de predare, atunci, în România trebuie să învețe și limba română. Iar dacă nu vor să o învețe au alternativa să dea BAC-ul în Ungaria. Deci în concluzie nu există nici o discriminare. Demersul este provocativ și mincinos. Huoooo!

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Nu vad nici o initiativa legislativa de a scoate examenele în limba maghiara. Examenul în maghiara nu ii deranjează? Numa cel în limba romana. În o grămadă de tari europene trebuie dat examen de limba dacă dorești sa îți duci traiul în acea tara…. Numai la noi cerem sa scoatem limba materna din examene. Superrr.
   Oare discriminarea asta nu pleacă tot de la maghiari prin tot felul de „provocări” de acest gen. Dacă ar înțelege toată lumea ca tara în care trăiești trebuie sa o respecți, atunci probabil nu ar mai fi nici o discuție rasiala.

   +1 voturi
   +1
   -1
  3. Este doar un act de separatism si extremism prin care acest udmr arata „cat de mult” se vrea integrarea ungurilor in societate, piata muncii, etc. Acesti extremisti sunt niste mincinosi care-si minte propriul electorat prin minciuni separatiste si extremiste. Ma intreb daca ungurii le cumpara aceste fantezii si nu vad aceste minciuni. Acestui udmrist trebuie sa-i fie amintit des ca aici este ROMANIA. Poate sa traiasca in pace aici si sa respecte legile din ROMANIA, sau sa plece la Ungaria la fratii lui nazisti in Budapesta!!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.