Parlamentul a stabilit plafonarea dobânzilor pentru creditele de până la 15.000 de RON

  de - | 19 decembrie 2018, 11:20 AM | Business | Naţional

  0

  Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, introducerea în legislație a unui amendament potrivit căruia dobânda anuală efectivă (DAE) la creditele de consum va fi de maximum 50% pentru creditele de până la 15.000 de RON, informează stiripesurse.ro.

  Proiectul în integralitate va intra la vot final al Camerei Deputaților de la ora 12.00.

  Dobânda efectivă anuală (DAE) nu poate depăși de mai mult de 3 ori dobânda legală, în cazul creditelor ipotecare sau imobiliare, prevede un amendament introdus la dezbaterile de miercuri din plenul Camerei Deputaților.

  Dobânda efectivă anuală (DAE) nu poate depăși 50% pe an, în cazul creditelor de consum având o valoare mai mică sau egală cu 15000 RON și, respectiv, 40% pe an, în cazul creditelor de consum având o valoare mai mare de 15000 RON; pentru evitarea oricărei confuzii, este credit de consum orice credit contractat de consumatori care nu îndeplinește criteriile pentru a fi considerat credit ipotecar sau imobiliar.

  Prevederile se aplică și contractelor aflate în derulare la data intrării legii în vigoare, pentru care este îndeplinită condiția privind impreviziunea, mai prevede proiectul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.