Pariul unui miliardar cu un stat întreg: dacă nu reușește să construiască o nouă rețea electrică în 100 de zile, va oferi totul gratis!

  de - | 10 martie 2017, 7:12 PM | Internaţional

  0

  Australia de Sud, unul dintre statele Australiei, se confruntă cu o criză energetică majoră – din cauza căldurii consumul a crescut, prețurile au crescut și ele și guvernul e nevoit să întrerupă frecvent alimentarea cu energie electrică, deoarece producția nu face față consumului. Elon Musk, fondatorul miliardar al gigantului auto electric Tesla spune că poate ajuta statul australian să construiască o fermă de baterii de stocare de 100MW în termen de 100 de zile, altfel va furniza sistemul gratuit, scrie digi24.ro.

  Joi, Lyndon Rive, vicepreședintele pentru produsele energetice a declarat că Tesla ar putea instala sistemul de stocare de 100-300 megawați oră care ar fi necesar pentru a rezolva criza de energie care a provocat creșteri ale prețurilor și întreruperi ale furnizării de electricitate. Grație noii fabrici de producție din Nevada, Rive spune că Tesla ar putea instala sistemul în 100 de zile.

  Mike Cannon-Brookes, co-fondatorul australian al startup-ului Atlassian l-a întrebat pe Elon Musk pe Twitter dacă Tesla are cu adevărat posibilitatea de a instala sistemul și dacă declarația lui Rive a fost serioasă. Musk a răspuns că „Tesla ar putea face acest lucru în 100 de zile de la semnarea contractului, sau furnizează sistemul gratuit”, adăugând: „E suficient de serios pentru tine?”.

  Senatorul partidului Verzilor Sarah Hanson-Young a intervenit și ea în dialogul celor doi și l-a invitat pe Musk la o discuție.

  Sursa: digi24.ro

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad