Părinți, atenție unde vă lăsați copiii la joacă! Tragedii, pe cale să se petreacă (foto / video)

  Ca urmare a temperaturilor scăzute din ultima perioadă, s-a observat că locul de joacă al copiilor s-a „mutat” cu preponderență pe lacul de la Pădurice cât și pe râul Mureș, fiind locuri tentante dat fiind faptul că au strat de gheață format. Astăzi, în jurul orei 15:00, ne-a fost dat să fim martorii unui incident care ar fi putut avea urmări grave.

  Doi copii, cu vârste cuprinse între 5-7 ani, bucuroși de apariția lebedelor pe Mureș, au decis să coboare pe stratul de gheață format la mal, mergând pe suprafața acesteia, până la marginea ei cu apa. Cei doi copii erau singuri, nesupravegheați, astfel încât am considerat necesar să-i chemăm înapoi la mal, în mod insistent, deoarece aceștia nu conștientizau pericolul iminent. Bineînțeles că nu ne-au dat curs îndemnului imediat, ci după ce mai mulți trecători au intervenit la rândul lor cu îndemnuri, aceștia au revenit, încet, încet, la mal.

  I-am întrebat unde sunt părinții lor. Au spus „acasă”. Am dorint să aflăm unde locuiesc, iar aceștia ne-au spus doar că unul stă într-un bloc din apropiere, iar altul „la casă”. Intrând în vorbă cu ei, s-au lăudat că nu este pentru prima oară când fac acest lucru, ci au mai patinat și pe lacul de la Pădurice. S-au amuzat teribil, povestindu-ne cum au fost certați de către un gardian acolo.

  Fiind oarecum liniștiți că am reușit să evităm un incident tragic, ne-am continuat drumul pe malul Mureșului, însă la nici 20 de metri, ne-a fost dat să vedem un alt exemplu de inconștiență, de data aceasta din partea a trei liceeni, care își găsiseră ocupația „nobilă” de a testa grosimea gheții cu un băț lung, și apăsând cu piciorul, asta în condițiile în care și aceștia stăteau cu picioarele pe gheața de lângă insulița formată pe Mureș, în zona Polivalentă.

  Pentru a preveni astfel de incidente, ar fi recomandabil ca în cazul copiilor mici, părinții să nu îi lase în această perioadă a anului nesupravegheați și, totodată, să se intensifice patrulele autărităților locale în zone care prezintă risc.

  DSCN8762

  20170130_143342

  DSCN8760

  20170130_143336

  DSCN8761

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.