duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Legea nu-i pentru toată lumea! „Un privat își ia amendă de la Locală, dar când e vorba de obiectivele Primăriei, nu se aplică regula!”

  de Raluca Medeleanu | 12 ianuarie 2022, 4:47 PM | Recomandările editorilor | Strada

  3

  Obligația tuturor să lase trotuarele fără gheață nu e o noutate. Potrivit Ordonanței Guvernului nr. 21 din 2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale, cetățenii, firmele și instituțiile au obligația să curețe zăpada sau gheața de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri și să mențină curățenia pe trotuare, pe partea carosabilă a străzii sau a drumului, pe porțiunea din dreptul gospodăriei și a locurilor de parcare pe care le folosesc. În caz contrar, se aplică amenzi de până la 2500 de lei.

  Din păcate însă, nu toată lumea respectă aceste prevederi și când spunem nu toată lumea, nu ne referim doar la cetățenii care locuiesc la casă. Nici măcar cei care ar trebui să fie un exemplu când vine vorba de respectarea legii: instituțiile de stat, ori societățile subordonate acestora.

  După cum a observat și domnul Cristian, pe grupul de Facebook „Arad Traffic”, trotuarele din dreptul Pieței Mihai Viteazu (administrată de Târguri Oboare Piețe SA), respectiv cel de pe latura fostului Spital Municipal (care administrativ ține acum de Spitalul Județean, dar a cărei clădire se află în proprietatea Primăriei Arad) sunt un adevărat patinoar, reprezentând un real pericol pentru trecători.

  „Iarna nu-i ca vara!
  Un privat își ia amendă de la Locală, dar când e vorba de obiectivele Primăriei nu se aplică regula!
  Trotuarul de lângă Piața Mihai Viteazu și Spitalul Municipal plin de gheață. Într-adevăr nu ai nevoie de anvelope de iarnă, dar oricine își poate rupe vreun osicior pe gheața aia. Un copil, un bătrân… Dar ce contează, nici în Elveția nu e altfel, nici pietonii nu mai sunt ce au fost…
  Nici primarul nu trebuie să dea cu sare, dar are subalterni să facă asta, are instituții să facă asta…”.
  , constată domnul Cristian.

  În încheiere, nu mai spunem decât că așteptăm comunicatul de presă de la Poliția Locală prin care să ne înștiințeze despre sancțiunile aplicate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. la fel este si in zona bou rosu , de la pizzeria mia pana la gradinita pp14 e doar gheata, in 2 dimineti a cazut fetita mea.
   sunt bunici cu copilasi care de abia pot merge se tin de mana sa nu alunecevpe gheata, in loc sa fi taiat copacii mai bine ati fi curatat drumurile!

   +7 voturi
   +1
   -1
  2. Ca mulți alții din aceasta țară, am rude si cunostinte prin U.E Inevitabil, fiind iarnă, se ajunge si la discuția despre dezapezire, și ce aflu, in Germania si Austria, dezapezirile din dreptul locuintelor, cad in sarcina autoritatilor, explicatia fiind cat se poate de normală( bineînțeles pt. ei, nu pt. Romania), platesc taxe si impozite. La fel este si in restul Europei.
   In Romania avem o oug din 2002, data de cei educati in comunism, educați in spiritul ,,muncii patriotice”.

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Exista vreun locuitor al Aradului care sa astepte ca Primaria,prin functionarii sai,sa respecte legea ? Cel mai mare adversar al cetateanului este autoritatea locala,care prin incompetenta si dezinteres,este evident ca nu poate gestiona treburile comunitatii.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.