sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad mai „pierde” un procuror și lucrează pe avarie

  de Ioana Costaș | 10 noiembrie 2023, 7:47 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad „pierde” un procuror, DIICOT Arad îl câștigă. Procurorul Daniel Belei își va înceta activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad și o va începe pe cea de la DIICOT Arad. Și asta după ce magistratul a fost declarat admis la interviul organizat (n.r. în perioada 16-18 octombrie) pentru ocuparea postului de procuror în cadrul DIICOT Arad. În ședința de 8 noiembrie a Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a fost avizat favorabil numirea la DIICOT a procurorului Daniel Belei.

  DIICOT Arad funcționează în prezent cu doi procurori. Este vorba despre procurorii Ramon Geanâm, șeful DIICOT – Biroul Teritorial Arad, și Monica Dan.

  Daniel Belei are o vechime în funcția de procuror de peste 12 ani. A fost numit în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, prin decret prezidențial, în luna ianuarie 2014. În perioada iulie 2015 – iulie 2017 a fost delegat în funcția de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, iar în perioada iulie 2017 – martie 2020 a exercitat funcția de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu. Ulterior a fost delegat succesiv în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, până în luna ianuarie 2022.

  Începând cu 25 ianuarie 2022 până în prezent, Daniel Belei, a fost delegat în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. De la data delegării la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad i-au fost repartizate, în principal, cauze în care urmărirea penală este efectuată obligatoriu de procuror (infracțiuni contra vieții și infracțiuni de corupție), dar și cauze în care procurorul exercită supravegherea urmăririi penale.

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad înregistrează un grav deficit de personal: 46 la sută. În luna aprilie a acestui an, din cele 15 funcții de procuror – patru funcții de conducere și 11 de execuție – Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad îi lipseau opt procurori. Este vorba despre două funcții de conducere și șase de execuție care erau vacante.

  Citește și: Atribuțiile prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, proaspăt pensionat, preluate de adjunct

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.