vineri, 22 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Atribuțiile prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, proaspăt pensionat, preluate de adjunct

  de Ioana Costaș | 14 iunie 2023, 12:05 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  foto: Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a rămas fără prim procuror după ce Corina Corbaciu, cea care a ocupat această funcție din anul 2017, a înaintat –  în 16 mai – către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cererea de eliberare din funcție prin pensionare. CSM a decis, în unanimitate, înaintarea cererii de eliberare din funcție prin pensionare a prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, președintelui României.

  În 7 iunie, Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcție prin pensionare a Corinei Corbaciu.

  Astfel, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a rămas fără prim procuror. Asta până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei funcții. Până la acest moment nu s-a stabilit o dată pentru organizarea acestui concurs.

  Până atunci, atribuțiile prim procurorului au fost preluate de prim procurorul adjunct, Aurelian Mânzu.

  CSM a hotărât, în unanimitate – în ziua în care s-a decis și înaintarea cererii de eliberare din funcție prin pensionare a Corinei Corbaciu către președintele României – numirea lui Aurelian Mânzu în funcția de prim procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru o perioadă de 3 ani. Procurorul fusese delegat ca prim procuror adjunct până la numirea de către CSM în această funcție, în 16 mai.

   

  Citește și: Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Corina Corbaciu, s-a pensionat

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.