vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Parada „multiculti” a colorat bulevardul și a enervat (puțin) șoferii

  de Tomck@t | 19 septembrie 2014, 7:16 PM | Cultură | Știri Arad | Topic special | Video

  0

  Tradiţionala paradă a portului popular al minorităţilor naţionale din judeţul Arad a avut loc vineri, de la ora 17, pornind din fața Primăriei până la sensul giratoriu din fața Teatrului și înapoi pe bulevardul Revoluției până la Primărie, de unde reprezentanții comunităților maghiarie, sârbe, slovace, germane, evreiești și bulgare au luat-o spre Parcul Eminescu, unde spectacol a continuat cu cântece și dansuri tradiţionale din repertoriul multietnic.

  Bineînțeles, parada de pe Bulevardul Revoluției a scos din sărite câțiva șoferi, defilarea petrecându-se în mijlocul drumului, deși chiar nu a ținut mult, astfel că traficul din centru nu a avut prea mult de suferit.

  În Parcul Eminescu, minoritarii și-au prezentat tradițiile și prin intermediul unor standuri special amenajate.

  Potrivit organizatorilor, în cadrul manifestărilor au fost evidenţiate relaţiile de bună colaborare ale municipiului Arad cu oraşele înfrăţite, la eveniment fiind invitate să participe delegaţii ale oraşelor Zrenjanin (Serbia), Praga (sectorul 5 / Cehia) și Gyula (Ungaria).

  Festivalul Minorităților Naționale face parte din manifestările pentru promovarea candidaturii Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.