Parada mașinilor istorice a clubului „Retromobil”, în fața teatrului (Galerie foto)

  de Raluca Medeleanu | 18 aprilie 2015, 2:57 PM | Auto | Știri Arad

  1

  Știri Arad: „Parada Primăverii” este un eveniment organizat de clubul „Retromobil” care are loc, concomitent, în 28 de orașe din România. În Arad, clubul are 5 membrii care își expun mașinile de 4 ani deja. 

  Ediția de anul acesta a avut loc astăzi, 18 aprilie, iar la Arad a conținut 12 vehicule istorice, unele atestate, iar altele în curs de atestare, expuse în fața Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Condiția pentru ca o mașină să fie considerată „istorică” este ca anul de producție să fie cu mai mult de 30 de ani în urmă. 

  Suntem un grup mic, dar încercăm să creștem ca și număr, mai ales că pasionații de automobile vechi au toate avantajele să își cumpere, legislația română în vigoare este în favoarea achiziționării lor. Proprietarii sunt scutiți de vigniete, de impozit și de taxa de mediu… au o groază de avantaje”, a spus reprezentantul din Arad al clubului Retromobil, Cristi Şoimoşan.

  Expoziția a conținut modele vechi, dar extrem de bine întreținute a unor firme celebre precum Ford, Volvo, Land Rover, Mercedes și chiar produse autohtone precum vestita Dacie a tuturor familiilor comuniste, sau mașina de teren ARO. Cel mai vechi exponat a fost un automobil cehoslovac, marca Aero, roșu, fabricat în perioada interbelică.

  În paralel cu expoziția, pe o tarabă, lângă intrarea în teatru, au fost expuse și o serie de mașini de jucărie de colecție și câteva machete a tramvaielor Tatra, produse în anii 80, în Cehia, care pot fi văzute în realitate, în continuare, la Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.