Panfora Oil & Gas NU LASĂ LOC DE ÎNTORS: atacă cu „artileria grea”, trimițând somații proprietarilor de terenuri petroliere! (FOTO ACTE)

  de Special Arad | 23 martie 2015, 11:37 AM | Curtici | Olari | Recomandările editorilor | Sântana | Știri Arad

  2

  Știri Arad: Actele pe care SC Prospecțiuni SA – o companie privată din 2000, de când s-a privatizat  IPGGH (Institutul de Prospectari Geologice si Geofizice de Hidrocarburi), înființat în 1950 – le-a trimis deținătorilor de terenuri în perimetrul EX -6 Curtici nu lasă niciun „loc de întors”! Trebuie să ai în spate o „armată de juriști”, cum au clienții lor, Panfora Oil & Gas (Filală a Grupului MOL), sau să fii un geniu în domeniu ca să te poți „bate” cu emisarii care, înarmați cu Hotărârea de Guvern a lui Victor Ponta ce le permite explorarea terenurilor, își vor începe în curând demersul care va duce, în final, la exploatarea hidrocarburilor existente sub terenurile agricole – în speță, combustibil petrolier de cea mai bună calitate.
  Protestele agricultorilor care, teoretic, nu admit exploatarea terenurilor lor în scopuri minier-petroliere, sunt într-o fază… timidă, dar un prim pas important – trimitrerea de copii după acte presei, în vederea analizării lor la modul public – a fost făcut.
  În galeria atașată articolului puteți citi „plicul cu somații”  pe care doi dintre proprietarii de terenuri le-au primit le-au primit în poștă.

  Panfora Oil & Gas, companie a Grupului MOL, susține ca nu exista potențial pentru resurse neconvenționale, mai precis de gaze de sist, in perimetrul Ex-6 Curtici la care au început primele operațiuni. Astfel, sunt negate informatiile potrivit carora vor fi efectuate lucrari de explorare si productie a gazelor de sist la Curtici. Toate operațiunile din perimetrul Curtici si programul de lucrari convenit cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale se referă la resurse convenționale de hidrocarburi. În perimetrul Curtici nu exista potential pentru resurse neconventionale, fapt certificat de datele ANRM, a afirmat Gábor Zelei, managing director al Panfora Oil & Gas.

  Special Arad a realizat, în octombrie, anul trecut, un amplu reportaj din Câmpia Panonică (Ungaria) unde sondele petroliere sunt demult funcționale

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.