joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Până acum, aproximativ 100.000 de ucraineni și-au părăsit casele

  de Special Arad | 25 februarie 2022, 8:00 AM | Internaţional

  3

  (foto: AGERPRES)

  Câteva mii de cetățeni ai Ucrainei au trecut granițele în țările vecine, în special în Republica Moldova și România, în timp ce aproximativ 100.000 de ucraineni și-au părăsit casele, dar se află încă în țară după invazia Rusiei, a anunțat Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR), potrivit Reuters.

  Shabia Mantoo, purtătoare de cuvânt a UNHCR, a explicat că datele au fost compilate şi provin de la autorităţi naţionale şi agenţii partenere.”Este o estimare aproximativă”, a declarat ea.

  Anterior, Înaltul Comisar al ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, a făcut un apel la protecţia populaţiei şi a infrastructurii civile din Ucraina, la câteva ore după declanşarea invaziei ruse.

  Vieţile civile şi infrastructurile civile trebuie să fie protejate şi apărate în orice moment, conform dreptului internaţional umanitar”, a adăugat el, subliniind că UNHCR, care este prezent în Ucraina, este pregătit să furnizeze o asistenţă umanitară ”oriunde acest lucru este necesar şi posibil”.

  De asemenea, Grandi a făcut apel la ţările vecine Ucrainei să-şi menţină frontierele deschise pentru a primi eventuali refugiaţi.

  Suntem gata să susţinem eforturile tuturor pentru a răspunde oricărei situaţii de strămutare forţată. În consecinţă, ne-am consolidat operaţiunile şi capacităţile în Ucraina şi în ţările vecine”, a spus reprezentantul ONU.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.