Palatul Copiilor se va transforma… drastic. Vezi în ce!

  de Lucian Valeriu | 2 februarie 2016, 1:30 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  3

  Știri Arad. Retrocedat în baza Legii 10/2001, imobilul de pe Bulevardul Revoluției, nr. 69 a ajuns în proprietatea… unui cetățean italian (ca și majoritatea clădirilor importante din centrul Aradului, de altfel). Acesta pare a avea gânduri mari în ceea ce privește investițiile în afaceri imobiliare în această adevărată „colonie italiană” care a devenit orașul de pe Mureș, din moment ce mai pregătește construirea unui nou cartier de locuințe în cartierul Gai. În locul Palatului Copiilor, italianul vrea să amenajeze, după restaurare, un hotel – nu știm încă de câte stele -, asta în condițiile în care marile hoteluri arădene dau faliment „pe capete”. Din informațiile pe care le avem până la această oră, PUZ-ul pentru aprobarea lucrărilor a fost depus la Primăria Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Insultător pt oraș, scârboasă afacere… Palatul Cenad într-adevăr e ~ în totalitate cucerit de broscari și acum nu mai avea cum să scape și ”apendicele”, Palatul Copiilor.
   Un loc al miilor de vise care au început să prindă contur în pasiuni ce s-au născut acolo sub ochii dascălilor îndrumători. Iată, se duce pe râpă și asta… Nu macaronarii ăia scârboși sunt de vină ci filiera prin care au ajuns să pună CIZMA peste Arad. Și pe str Românului se ridică un hotel după dărâmarea Sanepidului și ce-o mai fi fost acolo, un loc imens. Spații frumoase, centrale – care trebuiau să intre în viitorul economic autohton au glisat spre escroci devenind afacerile LOR. Îți pierzi orașul sub ochii tăi. Să nu mai mire pe nimeni faptul că – odată și-odată ți se urcă la cap și iese dezastru. Copacii se taie, străzile se mutilează, bordurile îți rup picioarele, semafoarele din 10 în 10 m îți macină nervii, clădirile retrocedate ajung la mafia politică, țigani sau italieni, parcurile stau la rând pt radere în vederea ”modernizării”, parcare adică, instituții de cultură – două/trei, în rest bănci, baruri, mall-uri și prostii. Cu astea au vrut coțofenele astea politice să câștige Aradul titlul de capitală cultural-europeană. 2021?! O să desenăm frunze pe asfalt în lipsa și de dorul verdelui natural. Totuși: ne trezim sau ne ducem spre moartea conștiinței, liniștiți?! Ce naiba mai lăsăm generațiilor ce vin?!(cu asta se începe o guvernare de țară sau urbe).

   +22 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.