duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pagubele lăsate de tornada din vară, încă vizibile la Craiva. Dispensarul e în așteptarea echipei de muncitori

  de Raluca Medeleanu | 16 octombrie 2019, 10:54 AM | Telefonul cititorului

  0

  Mereu încurajăm cititorii să ne semnaleze neregulile pe care le observă în jurul lor, pe care încercăm – prin intermediul articolelor pe care le publicăm în rubrica „Telefonul cititorului” – să le aducem în atenția autorităților competente spre a fi rezolvate. Astăzi, iată că venim cu informații privitoare la o clădire din Craiva, care a fost afectată în urma tornadei de acum 3 luni, iar de atunci situația a rămas neschimbată.

  Am primit imaginile de la o doamnă doctor care lucrează în clădirea respectivă – dispensarul comunei. Aceasta a apelat de mai multe ori la autorități pentru a interveni, având teama ca nu cumva să se întâmple o tragedie în urma desprinderii unor bucăți din clădire, însă nu a primit niciun răspuns clar, în afară de cel primit de la Consiliul Județean Arad prin care era informată că nu este responsabilitatea lor, întrucât clădirea este proprietatea Primăriei Craiva.

  „Revin cu aceleași poze la aniversarea celor 3 luni de la tornada de la Craiva despre care ați scris atunci…pur și simplu de atunci stau neputincioasă și asist la o priveliște grotească. În plus, nu s-a pus un semn, o plasă, ceva care să limiteze accesul pacienților pe lângă ziduri… De la Primărie, de la ISU, Prefectură, au fost comisii, au evaluat… dar nimic nu s-a întâmplat. Este un real pericol, mai ales că stația de microbuze de unde pleacă elevii e la câțiva metrii. Vântul poate accentua curentul, poate smulge chiar coșul de la centala care străbate acoperișul. Iar am trimis sesizări la Consiliu Județean, ISU, Prefectură… încă aștept răspunsuri… chiar așa am ajuns să nu ia nimeni atitudine până nu se întâmplă o nenorocire… e Jale!”, ne-a scris doamna doctor.

  L-am contactat pe primarul Ioan Bercea, curioși să aflăm dacă Primăria Craiva totuși intenționează să remedieze problema. Acesta a venit cu vești bune, declarându-ne că a contractat deja o firmă care să repare clădirea, iar muncitorii vor începe lucrările  în data de 21 octombrie, deci chiar lunea viitoare.

  Potrivit acestuia, lucrările de reparație se ridică la suma de 5000 lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.