sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pacienți ventilați în ambulanțe după ce instalația de oxigen s-a defectat. A fost activat planul roșu de intervenție

  de - | 22 octombrie 2021, 8:37 AM | Naţional

  0

  Instalația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești s-a stricat, iar pacienții sunt ventilați manual în ambulanțe. Autoritățile au activat codul roșu. Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 că șeful DSU, Raed Arafat, a fost informat de această situație gravă. El a afirmat că cel mai probabil situația a fost provocată de suprasolicitarea instalației.

  „Este o defecțiune tehnică la stocatorul de oxigen. Ne așteptăm ca firma să acționeze rapid.

  Nu știu motivele defecțiunii. Județul a reacționat foarte bine. Au fost mobilizate resurse foarte bune.

  În județ s-au trimis 5 ambulanțe SMURD, patru de la ambulanță și una de multiple victime. Plus au fost trimise butelii de oxigen, care să poată fi folosite temporar, până la remedierea situației.

  Nu avem cum ști că se va defecta stocatorul. Ce să se înlocuiască? Stocatoarele sunt puse recent, nu sunt vechi, sunt pe contracte cu firme. Să vedem de ce s-a defectat. La acest moment au reacționat foarte bine și s-au mobilizat”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

  Citește și: Circuitele electrice și sistemul de oxigen de la Spitalul Municipal din Arad, suprasolicitate. Circa 600.000 lei – „o soluție pe termen scurt” – Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.