Pacienta care a luat foc pe masa de operație din Spitalul Floreasca a murit. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă

  de - | 30 decembrie 2019, 9:10 AM | Naţional

  0

  Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca.

  Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

  Poliţia Capitalei deschisese o anchetă după ce s-a aflat că pacienta a fost arsă în 22 decembrie, dar, în urma decesului ei, dosarul va fi preluat de Serviciul Omoruri.

  Azi va fi făcută şi autopsia pentru a se stabili cauza morţii cu exactitate.

  În cadrul anchetei vor avea loc şi audieri. Până acum, poliţiştii au ridicat documente de la Spitalul Floreasca.

  Familia pacientei nu a depus până acum o plângere penală.

  Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit ce s-a întâmplat, intenşiona şi el să depună azi o plângere la Parchetul General.

  Femeia era în comă indusă. Ea suferise arsuri pe 40% din suprafața corpului în timpul intervenției chirurgicale.

  Medicii au folosit în cazul ei pentru dezinfectare o soluție care conține foarte mult alcool, iar apoi, la scurt timp, bisturiul electric. O metodă greșită, spune secretarul de stat din Ministerul Sănătății, care urmărește cazul.

  Abia la o săptămână după incident, autoritățile au anunțat anchete: una demarată de conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății și alta începută de Poliția Capitalei.

  sursa:digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.