sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Oxigen produs de Spitalul Județean pentru consumul propriu din sediul central al unităţii

  de Special Arad | 22 decembrie 2023, 11:06 AM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad va produce – în regim propriu – oxigenul necesar consumului din sediul central al unității, adică prin principala clădirea a spitalului, acolo unde au loc cele mai multe acte medicale.

  Aceasta este cea mai recentă informare venită de la cel mai mare spital din Arad. Potrivit comunicatului remis, producția de oxigen în regim propriu este posibilă datorită finalizării proiectului „Consolidarea infrastructurii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în contextul creșterii gradului de securitate la incendiu”, derulat de către Consiliul Județean Arad în parteneriat cu spitalul, prin care s-au instalat echipamente necesare producerii de gaze medicinale: oxigen, aer comprimat și vacuum, s-au instalat trei grupuri electrogene și totodată s-a construit o nouă rețea de gaze medicinale aferentă secțiilor din clădirea principală”.

  Valoarea totală a proiectului a fost de 9,8 milioane de lei, în acești bani fiind cuprinse și cele trei grupuri electrogene instalate, la finele lunii august, la sediile spitalului din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4, Piața Mihai Viteazul nr. 7-8 și strada Stephan Ludwig Roth.

   

  Pandemia, necesarul şi un stocator de 5.000 de litri la spital

  Ce spun liderii celor două instituţii partenere în acest proiect?
  „În pandemie, stocurile de oxigen au salvat vieți. Era o disperare pentru asigurarea necesarului. Și din acest motiv proiectul câștigat de Consiliul Județean Arad este atât de important, fiindcă pe de o parte înseamnă echiparea cu aparatură și echipamente, pe de altă parte previne o posibilă nouă situație de criză, pe care nu ne-o dorim, dar pentru care suntem pregătiți” – a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, ec. Florina Ionescu a explicat, la rândul său, că „Instalarea stației de producere a gazelor medicinale acoperă, în primul rând, consumul din sediul central al spitalului, acolo unde funcționează secții chirurgicale, terapia intensivă și cel mai mare bloc operator al unității. Totodată, acum putem asigura, în caz de avarie, încă două surse de oxigen, cu un stocator de 5.000 de litri, respectiv cu o stație de butelii mari – montată în cadrul acestui proiect. Foarte important este și faptul că posibilitatea producerii gazelor medicinale în regim propriu va conduce și la economii la bugetul propriu al spitalului.”

   

  Citește și:

  Investiții de peste 9 milioane lei la Ambulatoriu

  Aparatură nouă, de 1.122.000 lei, la Spitalul Județean Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.