duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ovidiu Haţegan monitorizat de UEFA pentru a fi delegat la Euro 2016! E aproape de promovarea în „Elite”

  de Lucian Dănilă | 8 august 2014, 1:48 PM | Sport

  0

  Ovidiu Haţegan ar putea reînnoda după fix 30 de ani firul prezenţelor „centralilor” români la un turneu final de seniori, intrînd pe un culoar favorabil către Euro 2016. Ultimul arbitru selectat la acest nivel a fost Ioan Igna, pentru CM 1986 Mexic, iar de atunci a mai existat un singur conaţional chemat la un moment de vîrf, dar în calitate de tuşier: Nicolae Grigorescu, la Euro 2000 (Belgia/Olanda).

  UEFA a demarat un proces special de monitorizare asupra a şapte arbitri din categoria a doua valorică, pasibili să facă pasul spre grupul „Elite”, cu porţi deschise direct către Europeanul de peste doi ani, găzduit de Franţa. Haţegan apare pe această listă, urmând să-l aibă mentor pe portughezul Vitor Melo Pereira. Ceilalţi şase vor fi Ivan Bebek (Croaţia), Matej Jug (Slovenia), Serghei Karasev (Rusia), Szymon Marciniak (Polonia), Tasas Sidiropoulos (Grecia) şi Clement Turpin (Franţa). Toţi vor participa în perioada 13-15 august, la Nyon, la cursul dedicat arbitrilor de top din Europa, scrie GSP.

  50 de meciuri internaţionale a arbitrat Haţegan după intrarea pe lista FIFA, produsă în 2008.

  hategan-e1400587407696

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.