vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Luare de ostatici în Țările de Jos. La ora 14.45 polițiștii au reușit eliberarea tuturor persoanelor ținute captive

  de Special Arad | 30 martie 2024, 1:12 PM | Internaţional

  0

  (foto: Platforma X)

  Un număr necunoscut de persoane au fost luate ostatice sâmbătă dimineața într-o populară cafenea Țările de Jos, orașul Ede, dar autoritățile nu au până acum vreo informație că ar fi vorba despre un atac terorist, scrie NOS.

  În urmă cu scurt timp poliţia olandeză a anunţat că trei persoane au fost eliberate, dar că luarea de ostatici este în continuare în curs, informează Agerpres.

  UPDATE Un bărbat ar fi intrat în cafenea la ora închiderii cu arme și explozibili asupra lui și a amenințat că va arunca locul în aer, scrie De Telegraaf.

  Proprietarul cafenelei a confirmat pentru De Telegraaf că angajații săi sunt în prezent ținuți ostatici. Potrivit acestuia, nu a existat niciun conflict cu vreo persoană înainte de incident.

  Casele din zonă au fost evacuate, iar centrul oraşului a fost închis, anunţă autorităţile.

  „O luare de ostatici implicând mai multe persoane este în curs într-o clădire în centrul oraşului Ede”, anunţă într-un comunicat publicat pe X poliţia.

  Un cordon de securitate a fost desfăşuratv în jurul unei cafenele, iar locuitorii ai 150 de case au fost plasaţi în sigurnaţă, anunţă ea.

  Municipalitatea a anunţat pe site că centrul oraşului a fost închis şi că poliţia antirevoltă şi experţi în explozivi se află la faţa locului.

  Citește și: Percheziții Arad. Ridicați din pat… Patronul unui salon de evenimente și al unei firme de transport, dar și un polițist sunt duși la audieri. Vezi cine sunt aceștia

  UPDATE 2

  Ora 14:45 Toate persoanele luate ostatice în orașul Ede din Olanda au fost eliberate, iar atacatorul a fost arestat, a anunţat poliţia olandeză. „Ultimul ostatic tocmai a fost eliberat. O persoană a fost arestată. Deocamdată, nu putem divulga mai multe informaţii”, a anunţat poliţia într-un comunicat postat pe Twitter.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.