marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Orchestra „Rapsodia” a învăluit Boeme-ul în parfum interbelic (foto / video)

  de Raluca Medeleanu | 15 februarie 2016, 12:43 PM | Muzică | Video

  2

  De parcă lumea ar fi plonjat dintr-o mașină a timpului direct în suburbiile noroioase ale Bucureștiului interbelic, iar apoi ar fi pășit repede prin bălți, grăbindu-se să intre la căldură, într-o cafenea ticsită de oameni, fum de țigară și carafe cu vin, de unde bubuia orchestra de lăutari, așa a fost la Arad duminică seara, de Sfântul Valentin, în Boeme Cafe.

  Orchestra ungea sufletele cu muzica nostalgică, ștergând orice urmă de necaz, iar cu fiecare notă alunecând de pe arcușuri și țâșnind din saxofon, îndemna publicul să-și mai toarne băutură-n pahare, căci „Bun îi vinu`, didi-ridi-dari-da!

  Orchestra „Rapsodia” a reușit să aducă un autentic parfum interbelic în cocheta cafenea plină până la refuz, readucând la viață melodii celebre precum „Mi-am pus busuioc în păr”, „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara”, sau „Ciuleandra”. Cei care n-au apucat să prindă „mașina timpului” ieri seară, sau cei care doresc să retrăiască experiența, vor mai avea șansa să-i asculte și pe data de 24 februarie, cu ocazia Dragobetelor, în aceeași cafenea (rezervați-vă bilete din timp, locurile sunt limitate!).

  Membrii orchestrei „Rapsodia”: 

  George Dancu – vocal

  Daniela Han – vocal

  Vasile Rus – pian

  Zoran Brancov – acordeon

  Cristian Duță – vioară

  Petrică Spinaru – clarinet

  Cristian Jurcan – clarinet

  David Brăneanu – saxofon

  Sorin Tomuș – percuție


  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.