miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Actrița Roxana Sabău, cu buda-n birt

  de Tomck@t | 19 noiembrie 2022, 2:41 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Exceptând trupele studențești și trupele de teatru invitate din alte orașe, aflate în turneu ori în festival, Aradul nu a mai avut parte de o perioadă îndelungată de spectacole teatrale transpuse sau gândite special pentru cafenele, cu actori arădeni. Ultimul (dacă nu chiar singurul) exemplu ar fi Ioan Peter „Pit” cu al său „Un om de milioane”, în Tribuna Cafe, local dispărut din peisaj de cca. un deceniu. În schimb, o colegă de scenă și, de altfel, fostă studentă a lui Pit, actrița Roxana Sabău a luat problema în mâini proprii și a adus în acest an comedia one woman show „Lucruri mărunte” de Hermann Wurm într-un alt local arădean ideal pentru asemenea mini-evenimente artistice: Boeme cafe. Roxana a tot îmbunătățit și actualizat spectacolul, iar vineri (18 noiembrie) seara, a prezentat publicului varianta nu chiar one woman show, în regia și cu participarea colegului Florin Covalciuc.

  Titlul nu pregătește spectatorul îndeajuns de mult pentru ceea ce urmează în acea aproximativ o oră (e vorba, mai exact, de titlul spectacolului, „Lucruri mărunte”), deoarece nu este chiar o întâmplare ordinară ca un instalator (Florin Covalciuc) să dea năvală în cafenea cu un vas WC, să-i pună pe oamenii de la mesele apropiate să facă măsurători, după care să intre în „scena” îngustă, agitată nevoie-mare, o femeie despre care aflăm imediat că lucrează în tura de noapte (Roxana Sabău) și este pe calea cea bună să întârzie de la servici, din nou.

  Nu vom dezvălui mai mult de atât din sinopsisul spectacolului, deoarece sperăm să se mai joace cât mai des posibil și vă recomandăm să mergeți să-l vedeți, vă spunem doar că Roxana Sabău reușește cu brio să facă haz de necaz în cele mai extreme situații și reușește, totodată, să fuzioneze scenele comice cu momente înduioșătoare, cu lacrimi autentice, deloc forțate sau exagerate, în fragmente de monolog – ori dialog – care ne fac să ne gândim, într-adevăr, la lucrurile mărunte care contează în viață. Lucruri mărunte care, de multe ori, ne fac să fim prizonierii propriilor noastre sentimente, fără vreun „instalator emoțional” prin preajmă și la îndemână.

  Colaborarea cu Florin Covalciuc este o îmbunătățire semnificativă, fără să mai fie nevoie să intrăm în detalii. Am mai spus, actorul este perfect în roluri comice, inclusiv improvizate, dacă chiar e nevoie.

  Spectacolul s-a jucat pentru prima oară în luna martie a acestui an și biletele au fost sold out în doar două zile. Biletele s-au vândut rapid și acum, în trei zile, la noua variantă (revizuită și adăugită, cu invitatul special Florin Covalciuc + George Dancu, la butoane). Este, așadar foarte posibil ca biletele să fie epuizate extrem de rapid și data viitoare. Tocmai de aceea, fiți pe fază! „Partea mișto e că: MAI FACEM! Cuvânt cheie: decembrie”, a scris Roxana Sabău pe Facebook.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.