Orban: Trebuie demarată procedura de revocare şi desemnare a unui nou Avocat al Poporului

  de Special Arad | 14 februarie 2021, 11:11 AM | Politikos

  0

  Preşedintele PNL consideră că se impune desemnarea unei noi persoane pentru postul de Avocat al Poporului.

  ”Sunt susţinătorul aducerii instituţiei Avocatului Poporului în cadru constituţional şi legal, prin desemnarea unui nou Avocat al Poporului. În acest sens există raportul care a fost depus de Avocatul Poporului pe care personal cred că trebuie respins şi trebuie demarată procedura de revocare şi desemnare a unui nou Avocat al Poporului”, a declarat, sâmbătă, Ludovic Orban.

  Potrivit liderului liberal, s-au format grupuri de lucru pentru desemnarea unui nou Avocat al Poporului. La finalul discuţiilor, vor fi prezentate propunerile în coaliţia de guvernare.

  ”Suntem în faza grupurilor de lucru care trebuie să prezinte propunerile către conducerea coaliţiei ca să stabilim timingul, dar în ceea ce priveşte respingerea raportului, mi se pare o chestiune normală şi firească”, a adăugat Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților.

  Funcția de Avocat al Poporului este deținută în prezent de Renate Weber, numită cu susținerea PSD în iunie 2019.

  Sursa: Europa FM.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.