Update Orașul Ineu va intra în carantină cel mai probabil de mâine. Motivul: rata mare de îmbolnăvire și capacitatea depășită a spitalului

  de Raluca Medeleanu | 24 noiembrie 2020, 10:57 AM | Ineu | Știri Arad

  0

  Din cauza indicelui mare al ratei de îmbolnăvire cu Covid-19 (10,56) înregistrat la Ineu, Direcția de Sănătate Publică Arad a emis o recomandare de carantinare a orașului respectiv, decizia finală urmând să fie luată de Raed Arafat care o va comunica, cel mai probabil, în decursul zilei de astăzi.

  L-am contactat pe Horea Timiș, directorul DSP Arad, care ne-a explicat că cel mai probabil carantinarea va intra în vigoare de miercuri, după publicarea în monitorul oficial a deciziei șefului DSU, Raed Arafat. Timiș ne-a declarat că pașii sunt lenți din cauza că este foarte multă birocrație și că trebuie verificate toate documentele. „Avem analiza DSP, s-a obținut avizul INSP, urmează astăzi ședința Comitetului Județean, mai trebuie avizul Comitetului Național și publicarea deciziei (a lui Arafat, n.red.) în Monitorul Oficial”, ne-a spus directorul Timiș, estimând că cel mai probabil Ineu va intra în carantină începând cu mâine dimineață.


  Update. S-a luat decizia oficială de carantinare a Ineului, care va începe de miercuri seară. (Vezi AICI)


  Despre motivele carantinării orașului Ineu, Horea Timiș ne-a explicat că au de-a face cu depășirea ratei de 10 și capacitatea depășită de locuri în spitalul de acolo. „Sunt localități în țară care s-au carantinat la peste 8, aici este peste 10”, a spus acesta, ținând să specifice că municipiul Arad încă nu este luat în discuție pentru o astfel de măsură.

  „Nu se pune problema municipiului Arad, deoarece în calcul se ia și infrastructura sanitară, iar Aradul are foarte multe paturi de Terapie Intensivă. La Ineu, în ultima săptămână, spitalul are depășită capacitatea operațională, sunt medici epuizați care dorm efectiv în spital…”, ne-a spus Timiș.

  Citește și: Eroii din Ineu – adevăruri cutremurătoare despre niște oameni cu adevărat mari și viața lor de după „gratiile” spitalului Covid – Special Arad · ultimele știri din Arad

  Menționăm că la ora actuală, potrivit raportului oficial, în orașul Ineu există un număr de 99 de persoane îmbolnăvite cu Covid-19.

  Despre măsura carantinării a făcut un anunț și primarul Ineului, Călin Abrudan: „S-a făcut propunerea carantinării Orașului Ineu datorită incidenței mari de cazuri cu infectare Covid19. Așteptăm să se treacă la impunerea procedurilor legale necesare situației. Mâine sau poimâine aflăm ordinul de carantinare și vom reveni printr-o comunicare către cetățeni cu ceea ce trebuie să facem în situația dată. Nu trebuie să ne panicăm! Va trebui să respectăm în continuare indicațiile de preveție pandemică! Cu siguranță vom trece cu bine peste acest moment dificil. Să avem grijă de sănătatea noastră! Doamne ajută”, a informat primarul Ineului, pe Facebook.

  Primarul Abrudan îi asigură pe cetățenii ineuani că nu e motiv de panică, întrucât carantinarea se referă doar la circulație, iar magazinele vor fi bine aprovizionate.

  „Nu se vor închide magazinele – Orașul Ineu va fi bine aprovizionat! Modificările vor consta în restricții de circulație, măsuri de protecție, introducerea de documente pentru motivarea deplasărilor în situația controlului și a altor măsuri menite să stopeze răspândirea pandemiei și să protejeze viața cetățenilor! Viața orașului va fi una normală, timp în care autoritățile se vor asigura că fiecare cetățean respectă normele pentru ca rata infectărilor să nu mai crească. Nu trebuie să ne panicăm, aceste măsuri nefiind ceva de speriat! Va trebui să fim mai responsabili și să dăm dovadă de cetățeni serioși care ajută la efortul autorităților depus în vederea stopării pandemiei prin care trecem!

  Respectați distanțarea socială, purtați masca de protecție, folosiți dezinfectantul, nu faceți vizite decât în scop de aprovizionare sau în caz de urgență și foarte important: evitați să mai dați mâna, sau să aveți un contact direct cu cineva din afara familiei”, mai spune edilul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.