Oradea vrea să devină stațiune balneară

  de - | 16 septembrie 2020, 7:40 PM | Regional

  0

  Oficialii orașului au cerut Ministerului Sănătății să îi acorde acest statut, potrivit Europa FM.

  Oradea este deja stațiune turistică de interes național, însă cu noul statut, ar putea accesa noi fonduri europene pentru investiții în zona balneo.

  Un astfel de proiect este construirea grădinii termale din Ioșia, anunță Asociația pentru promovarea turismului din Oradea.

  La Ministerul Sănătății a fost depusă documentația necesară și abia spre sfârșitul anului, după mai multe avize, orașul ar putea să primească statutul de stațiune balneară prin hotărâre de Guvern.

  Demersuri au fost făcute de la începutul anului, când reprezentanți ai Institutului Național de Recuperare Medicală Fizică și Balneoclimaterică au luat probe din apa termală din zonă.

  În urma analizelor, s-a stabilit că au un factor curativ foarte bun, dar și calități foarte bune pentru cura externă în cazul mai multor afecțiuni.

  Sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.