luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Oradea, din nou model: Locuitorii a patru orașe din Bihor vor avea platforme unde să depună gratuit moloz, mobilier vechi și alte deșeuri voluminoase

  de Special Arad | 31 martie 2021, 8:33 AM | Regional

  0

  (foto: ebihoreanul.ro)

  Bihorenii din Salonta, Marghita, Beiuş şi Aleşd vor avea din acest an centre pentru colectarea deşeurilor mari aşa cum au orădenii. Consiliul Judeţean a aprobat asocierea cu primăriile acestor patru oraşe pentru construirea a tot atâtea platforme pentru preluarea deşeurilor voluminoase, aşa încât molozul, piesele de mobilier şi alte obiecte de mari dimensiuni de care oamenii vor să se debaraseze să nu mai fie aruncate la întâmplare, pe marginea drumurilor sau a cursurilor de apă.

  Acordul de asociere între CJ Bihor şi primăriile Salonta, Marghita, Beiuş şi Aleşd a fost aprobat de aleşii bihorenilor în şedinţa de marţi a deliberativului judeţean, fără niciun vot împotrivă şi fără discuţii, la circa o jumătate de oră după ce preşedintele Ilie Bolojan explicase, într-o conferinţă de presă, scopul proiectului.

  Bolojan a afirmat că le mulţumeşte celor patru edili pentru că au fost de acord să pună la dispoziţie amplasamente de câte 3.000 metri pătraţi de teren, pe care CJ va asigura amenajarea de platforme pentru colectarea deşeurilor voluminoase după modelul celor existente în Oradea, cu containere distincte pentru diferitele tipuri de deşeuri şi unde colectarea să fie gratuită în primii trei ani de utilizare.

  „Ne propunem să le realizăm efectiv în vara acestui an”, a spus preşedintele CJ Bihor despre platformele care vor costa circa 150.000 euro în fiecare din cele patru oraşe.

  Citește continuarea pe ebihoreanul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.