Operația de cataractă, de acum gratuită în Arad! Consiliul județean a achiziționat un microscop operator oftalmologic

  de Special Arad | 7 September 2016, 3:25 PM | Administraţie | Sănătate

  0

  Arădenii care suferă de cataractă pot beneficia gratuit de intervenţii chirurgicale în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

  Acest lucru se poate realiza datorită investiţiilor realizate de administraţia locală şi judeţeană.

  „Avem ocazia să punem în practică un microscop operator oftalmologic, o investiţie a municipiului Arad, alături de alte investiţii ale Consiliului Judeţean Arad. Ne propunem ca în viitor să fim prezenţi în spital şi cu alte investiţii de acest gen, pentru a le arăta arădenilor preocuparea noastră pentru sănătatea arădenilor. Acest aparat poate face operaţii de cataractă, operaţii care sunt gratuite şi care până acum se puteau face doar în cabinete private”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

  Consiliul Judeţean Arad a apelat la sprijinul Primăriei Municipiului Arad în vederea finanţării unor echipamente medicale care au intrat în dotarea Secţiei Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Acest demers a fost realizat din dorinţa de a asigura perspectivă profesională medicilor care îşi desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, îndeosebi celor tineri, care au manifestat interes şi dinamism în implementarea unor tehnologii moderne pentru tratarea afecţiunilor de care suferă populaţia judeţului Arad.

  Urmare alocării sumei de 496.000 lei  de către Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad a achiziţionat echipamente de ultimă generație pentru secţia Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după cum urmează:

  – microscop operator oftalmologic – 240.000 lei

  – trusa microchirurgie oftalomlogie – 25.000 lei

  – aparat de facoemulsificare – 205.000 lei

  – biometru oftalmic – 26.000 lei

   „Pacienţii beneficiază de aparatură de ultimă generaţie pentru tratarea chirurgicală a cataractei, intervenţie care nu necesită internare, se realizează sub anestezie locală, utilizînd tehnica facoemulsificării, una dintre cele mai sigure şi eficiente proceduri chirurgicale actuale. Pacientul are o serie de avantaje, printre care reluarea activităţii zilnice destul de rapid, lipsa infecţiilor, spitalizarea de scurtă durată. De asemenea, rezultatele post operatorii sunt foarte bune cu această tehnică, datorită invazivităţii minime, însă depind şi de stadiul în care pacientul ni se adresează. Cu cât stadiul este mai devreme, cu atât rezultatele post operatorii sunt mai bune, vederea mai clară” a declarat Roxana Trânc, medic primar oftalmolog, coordonatorul Compartimentului Oftalmologie.

   „Sănătatea este unul dintre atributele fundamentale ale omului. Obligaţia noastră este aceea de a oferi posibilitatea şi de a da acces fiecătui cetăţean, indiferent de posibilităţile sale materiale, de a beneficia de tot ceea ce medicina aduce nou pentru a veni în sprijinul sănătăţii. Pe de o parte, în acest domeniu avem nevoie de factorul uman, medici şi asistenţi, care au nevoie întotdeauna de tehnică medicală performantă. Vorbim de o investiţie de aproximativ 130.000 de euro în aceste aparate, investiţie care va continua, până când vom ajunge, la un moment dat, la un nivel de la mediu în sus în ceea ce priveşte aparatura medicală”, a declarat Călin Bibarţ, viceprimarul municipiului Arad.   

  În perioada următoare se va achiziționa un aparat de sterilizare rapidă pentru instrumentarul utilizat, în valoare de 9.000 lei, finanțat tot din fonduri alocate de Primăria Municipiului Arad. Toate materialele sanitare şi consumabile sunt asigurate de Casa Judeţeană de Sănătate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.