One World Romania aduce „Atelierul de Conversație” la Cinema Arta

  de Special Arad | 9 august 2018, 12:22 PM | Cultură | Film

  0

  Ce se întâmplă atunci când oameni de naționalități diferite, cu limbi materne diferite, din clase sociale diferite, care, în condițiile normale oferite de viața cotidiană nu s-ar fi întâlnit niciodată, se descoperă față în față, așezați pe scaune și obligați să converseze vreme de o oră?

  Cu diverse premii și nominalizări la festivaluri de film din Europa, în parteneriat cu One World Romania, filmul „Atelier de Conversație” ajunge și la Cinema Arta, luni, 13 august la ora 20:00. Intrarea va fi liberă.

  Studenți, medici, muncitori, antreprenori, emigranți sau refugiați descinși din toate colțurile globului și scufundați în măruntaiele metropolei pariziene, se întâlnesc săptămânal la Centrul Pompidou, ca personaje cu istorii și opinii diferite, pentru lecții gratuite de conversație în limba franceză. Rezultatul acestor întâlniri e un film profund umanist care ne invită să reflectăm asupra a ceea ce ne apropie sau ne separă în colțurile noastre diferite de lume și asupra sfâșierii lăsate în sufletele noastre de separarea de ceea ce am
  numit cândva „acasă”.

  Regia: Bernhard Braunstein
  Durata: 72 min
  AG – Audiență generală

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia One World Romania & Asociaţia CitiZenit și face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.