Obiectivul nr. 1 al lui Zuckerberg în 2018. „Este provocarea mea personală”

  de - | 6 ianuarie 2018, 1:49 PM | Social Media

  0

  Fondatorul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a recunoscut în rezoluţia sa pentru noul an că Facebook mai are deficienţe, pe care a promis să le remedieze în 2018. Principalele probleme cu care se luptă echipa de informaticieni a rețelei de socializare sunt știrile false (fake news), manipulărie politice şi discursurile care incită la ură.

  „Lumea se simte îngrijorată şi divizată, iar Facebook are mult de lucru, pentru a ne proteja de abuzuri şi de ură, a ne apăra împotriva ingerinţelor anumitor ţări sau pentru a ne asigura că timpul petrecut pe Facebook este un timp bine folosit”, a scris Zuckerberg pe pagina sa de Facebook.

  Reţeaua socială, care revendică peste 2 miliarde de utilizatori în lume, a fost criticată intens în 2017, fiind acuzată în special că nu luptă destul de eficient împotriva conţinuturile problematice, precum incitarea la ură, apologia terorismului sau ştirile false.

  Acuzaţiile, care au vizat şi Google şi Twitter, au luat o turnură politică în SUA după alegerea lui Donald Trump la sfârşitul lui 2016, Rusia fiind acuzată de Washington că a încercat să influenţeze campania electorală folosind, printre altele, reţelele sociale pentru a difuza „fake news”.

  „Provocarea mea personală pentru 2018 este de a mă concentra asupra rezolvării acestor chestiuni importante. Nu vom putea împiedica toate erorile şi toate deturnările (Facebook), dar la ora actuală facem prea multe greşeli în ceea ce priveşte impunerea respectării regulilor noastre de utilizare şi împiedicarea relelor utilizări a instrumentelor noastre”, a mai precizat miliardarul.

  Potrivit lui Mark Zuckerberg, „astăzi mulţi oameni nu mai cred” în ideea că tehnologia poate aduce puţină putere în mâinile lor.

  Dimpotrivă, spune el, „odată cu apariţia a câteva mari întreprinderi tehnologice – şi cu guverne care folosesc tehnologia pentru a-şi supraveghea cetăţenii – mulţi oameni cred acum că tehnologia nu face decât să concentreze puterea” în mâinile câtorva, în loc să o “descentralizeze” pentru ceilalţi cetăţeni.

  Sursa: capital.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.