Obama, fiu de maimuță – de vânzare într-un supermarket din Rusia

  de - | 11 decembrie 2015, 9:12 AM | Internaţional

  0

  Un lanț de supermarketuri rus a fost nevoit să își ceară scuze joi pentru punerea în vânzare a unor planșe de decupat pe care Barack Obama era reprezentat ca maimuță, transmite Agerpres.

  Planșele de decupat comercializate de rețeaua Bakhetle prezentau o familie de maimuțe, figura președintelui american fiind imprimată pe fața celui mai tânăr membru.

  „A fost oprită vânzarea acestor planșe de decupat. Suntem dezolați că un astfel de produs a putut ajunge în rafturile noastre”, a declarat Valentina Moiseieva, purtător de cuvânt al grupului, citată de TASS. „Considerăm că este inacceptabil ca un magazin să fie utilizat pentru provocări politice”, a adăugat ea, precizând că rețeaua de magazine a depus o reclamație la furnizorul său moscovit.

  Planșa de decupat, pe care este imprimat și un calendar, a fost realizată pentru a sărbători anul maimuței din calendarul chinez.

  „Este dezgustător să vezi o manifestare rasistă atât de evidentă în raioanele magazinelor din Rusia”, scrisese purtătorul de cuvânt al ambasadei americane la Moscova pe Twitter. El a postat apoi o fotografie cu scuzele rețelei de magazine, mulțumind „colegilor de la Bakhetle pentru ele… Apreciem acest lucru”, a scris el.

  Bakhetle este o rețea de supermarketuri cu sediul în Tatarstan, republică din centrul Rusiei, populară pe tot teritoriul țării. Scandalul a izbucnit când un client din Kazan, capitala Tatarstanului, a postat o fotografie a planșei de decupat, care a ajuns virală pe internet.

  Un incident asemănător a avut loc în 2013, când fosta campioană olimpică de patinaj artistic Irina Rodnina a publicat pe contul său Twitter un fotomontaj reprezentându-l pe președintele american căruia i se întindea o banană, amintește AFP.

  Sursa foto: rferl.org

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.