O parte nemaivăzută a Kinema Ikon într-o parte nemaivăzută a Cinema Arta! Joi de joi!

  de [email protected] | 18 martie 2019, 5:55 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  După o perioadă destul de lungă de absență motivată* pe scena culturală arădeană, Kinema Ikon revine cu un set de evenimente lunare, care se va întinde din această primăvară până în luna decembrie: „Ne vedem joi”!

  În fiecare seară de joi de la finalul fiecărei luni, la ora 20, Kinema Ikon prezintă un program de filme experimentale în sala mică a Cinematografului Arta, de la etaj, o locație nefolosită până acum, decât o singură dată, în urmă cu doi ani, tot la un eveniment Kinema Ikon.

  Intrarea va fi liberă la fiecare proiecție.

  Primul eveniment va debuta joi, 28 martie, și poartă titlul „kinema ikon: Nemaivăzut”. Este nemaivăzut și nemaiauzit în același timp, deoarece vor rula filme inedite din arhiva Kinema Ikon cu intervenții sonore noi, realizate de Alex Halka, sunetele originale fiind pierdute sau deteriorate în urma transferului de pe casetă video în format digital, ori, pur și simplu, neconcordante prin prisma erei în care trăim.

  În ultima zi de joi din aprilie vor rula cele mai recente scurtmetraje experimentale realizate de Iulian Leonard (Arad Culture), iar pe 30 mai vor rula filmele celor cinci ediții de până acum ale Media Art Festival (best of MAFA). Vor mai rula și alte filme experimentale vechi marca Kinema Ikon cu un soundtrack revizuit (OST & REsT: Original SoundTrack and Revisited SoundTracks), proiectate inițial în cadrul Bienalei Europalia, iar șirul de evenimente se va încheia cu o instalație cu casete video din anii ’80. Programul detaliat, mai jos.

  * Kinema Ikon se pregătește intens pentru marcarea semi-centenarului atelierului în anul 2020, iar cum „toate drumurie duc spre Roma”, la fel, toate aceste evenimente de joi duc spre anul jubilar, anul în care Kinema Ikon va împlini 50 de ani de existență. Nu întâmplător s-a mai tot spus, așadar, că grupul/atelierul/tutela arădeană Kinema Ikon a fost promotorul artei experimentale în România.

  PROGRAMUL COMPLET

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.