joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O parte din epava avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java a fost scoasă la suprafaţă

  de Special Arad | 10 ianuarie 2015, 3:39 PM | Internaţional

  0

  Echipele care caută epava avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java, în Indonezia, au scos la suprafaţă sâmbătă o parte din coada aparatului de zbor, la două săptămâni după accident.

  Echipamente gonflabile de ridicare de mari dimensiuni au fost folosite pentru a scoate la suprafaţă această parte din coada avionului – cea mai mare parte a aparatului gâsită până în prezent – care se afla la aproximativ 30 de metri adâncime, a constatat un jurnalist aflat la bordul navei de război indoneziene KRI Banda Aceh, care participă la operaţiuni.

  Este vorba despre un fragment vopsit în roşu, pe care scrie cu litere albe Asia, a doua parte a logo-ului companiei aeriene, al cărei avion transporta 162 de persoane.

  „Am ridicat coada avionului cu o macara şi am pus-o pe nava Crest Onyx. O vom reexamina pentru a verifica dacă se află acolo cutiile negre, doar pentru a fi siguri”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei indoneziene, Manahan Simorangkir.

  Semnale acustice provenind aparent de la cutiile negre ale avionului au fost detectate pentru prima dată vineri. Dar după primele cercetări, se pare că cutiile negre s-au desprins de partea din spate a avionului, unde se află în mod normal, şi s-ar afla pe fundul mării, a declarat un alt oficial, S.B. Supriyadi.

  Scafandrii marinei indoneziene continuau sâmbătă să caute cutiile negre sau înregistratoarele de zbor, indispensabile pentru a stabili circumstanţele accidentului.

  Avionul Airbus A320-200 a dispărut de pe radare la scurt timp după decolarea, la 28 decembrie, din oraşul indonezian Surabaya, cu destinaţia Singapore. Doar 48 de cadavre au fost recuperate până în prezent din mare.

  Sursa: Mediafax.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.