O nouă expoziție outdoor marca Art Mondo: „ Umbre înaripate”, de Kremer Anamaria Rut

  de Special Arad | 18 noiembrie 2014, 2:41 PM | Cultură

  0

  Fundația Umanitară Art Mondo Arad are plăcerea să vă invite din nou la o expoziție la sediul din Calea Timisorii nr.4, în cadrul proiectului deja cunoscut „My house. Experiment textil”.

  Este vorba de un șir de expoziții de durată scurtă, de o zi, pe fațada unei case din oraș, în fața unei stații de tramvai foarte populate (deoarece deservește două licee, două școli generale, trei grădinițe, două biserici, etc., deci o stație intens utilizată), unde timpii morți de așteptare ai oamenilor se adună la ore pe parcursul unei zile întregi. Astfel, organizatorii doresc să fructifice acest timp mort de așteptare oferindu-le un alt fel de imagine a fațadelor. Expunerea operelor de artă pe fațadele clădirilor din oraș în puncte cheie, nu numai că le face accesibile publicului, dar putem spune că le face inevitabile.

  Joi, 20.11.2014, se va prezenta o instalație a artistei Kremer Anamaria Rut, denumită „ Umbre înaripate” și va fi vizibilă între orele 9.00-19.00.

  Instalația „Umbre înaripate” înglobează elementele arhetipale, armonizându-le, în vederea asocierii cu nevoile născute în ființa individului mai presus privite de nevoile societății impuse în vederea unui dicteu uniformator, lipsit de libertatea exprimării sufletești, în care se întrezăresc viziuni optimiste, în dorința înlăturării scepticismului, care naște bariere stagnând dezvoltarea și libertatea exprimării personale. Contraste, opoziții, amestecuri complementare, lumină, umbră, sentimente, valori, reflexe, treceri – toată această gamă de exprimare se regăsește în complexitatea sufletului omenesc avid de cunoaștere și vizează stabilirea echilibrului sau interior racordat la lumea celestă în care s-a născut.

  „Pornind de la suprafețe luminate cu treceri nuanțate înspre umbre și penumbre, m-am simțit atrasă de impulsul lor senzual, silindu-mă a nu rămâne în această fază, ci având o dorință de întoarcere la înlănțuirea organică a formelor, căutând „osătura” sub reliefurile luminoase și conturul prin materialitatea izofomului și a efectelor sale translucide, în vederea penetrării luminii și a fasciculelor sale, care au în vedere relevarea adevaratei vieți, dorind să fie o expresie revitalizantă, de eliberare”, spune artista Kremer Anamaria Rut.

  La ora 11, organizatorii vor realiza o scurtă prezentare a evenimentului unui grup de aproximativ 50 de copii, elevi ai Liceului german din Arad, clasa pregătitoare C, însoțiți de doamna învățătoare Adina Herțeg, iar la ora 12 se va organiza o altă prezentare pentru copiii grădiniței P.N.15, clasa doamnei educatoare Mariana Malița.

  Deoarece expoziția este montată în exterior, pe fațada clădirii, în caz de vreme neprielnică se va anula și va fi reprogramată ulterior.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.