O nouă ediție a Zilelor Culturii Austriece la Arad. Se marchează 300 de ani de la nașterea împărătesei Maria Theresia | Program

  de Special Arad | 9 November 2017, 1:03 PM | Cultură

  0

  Consiliul Județean prin Centrul Cultural Județean Arad organizează anul acesta a IV-a ediție a Zilelor Culturii Austriece la Arad, în colaborare cu Forumul Cultural Austriac la București și Asociația Culturală MUSIKFORUM EUROPA, sub patronajul Ambasadei Republicii Austria la București și a Consulatului Austriei la Timișoara.

  Anul acesta se împlinesc 300 de ani de la nașterea împărătesei Maria Theresia, căreia îi este dedicată ediția din acest an.

  Manifestările culturale programate pe parcursul celor două zile vor evoca în primul rând personalitatea complexă a uneia dintre cele mai importante împărătese din istoria Europei și vor reliefa totodată moștenirea pe care Maria Theresia a lăsat-o Aradului.

  Program Zilele Culturii Austriece la Arad

  Marți, 14 noiembrie, Sala Regele Ferdinand, Primăria Arad

  16.00 – Deschiderea oficială, conferință, muzică
  16.30 – Conferință – Tema: ” Aufklärung-ul Mariei Theresia și Banatul Imperial” – Prof. univ. dr. Victor Neumann – Director al Muzeului de Artă din Timișoara; Conferință  – Tema: „Moștenirea Teresiană în județul Arad” – Prof. dr. Dorel Sinaci – Director al Bibliotecii Județene Arad
  17.30 – Concert de muzică de cameră – Trio Koehne (Viena)
  Miercuri, 15 noiembrie, Muzeul de Artă Arad, Sala Ovidiu Maitec

  17.00 – Vernisajul expoziției „ Cetatea Aradului“

  17.30 – Concert cameral – Koehne Quartett (Viena)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.