O minte sclipitoare! Roxana este din Arad și a câștigat unul dintre cele mai dificile concursuri din țară, la București (Foto)

  de Lucian Dănilă | 7 septembrie 2018, 3:08 PM | Povești despre oameni | Știri Arad

  0

  „O minte sclipitoare” este titlul unui film extraordinar, o peliculă care a câștigat patru premii Oscar. Este drama unui geniu în matematică, a lui John Forbes Nash, jucat de Russel Crowe. Povestea noastră nu seamănă cu scenariul peliculei, dar și în cazul nostru subiectul central este tot… o minte sclipitoare.

  Are 23 de ani, este din județul Arad, dintr-o familie foarte cunoscută în Nădlac. Este Roxana Onea, o tânără frumoasă care a început școala în orașul natal, la Nădlac, a urmat liceul la „Elena Ghiba Birta”, iar în acest an a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babes Bolyai din Cluj-Napoca. Este interesantă și această alegere, una pe care Roxana a făcut-o în clasa a XII-a.

  Cea care a ținut să apară această poveste este prietena și fosta ei colegă de liceu și de facultate, Denisa Bogoșel. Este un cadou din partea ei, dar dincolo de toate este o recunoaștere a meritelor acestei fete extraordinare. „În clasa a XI-a încă oscila între ce urma să aleagă. Se gândea fie să fie controlor de trafic aerian, fie să urmeze Facultatea de Drept pentru a deveni avocat. Cred că s-a născut pentru a fi avocat”, spune Denisa.

  Roxana Onea a obținut cel mai bun punctaj din țară la concursul național de primire în profesia de avocat, altfel spus, concursul pentru intrarea în Barou. A fost un concurs la care au participat peste 3.000 de absolvenți. Tânăra originară din Nădlac a obținut 93 de puncte dintr-un maximum de 100. A ales să intre în Baroul din Cluj, acolo unde va urma Masterul în Științe Penale.

  „Sunt mândră de ea pentru că a obținut o performanță incredibilă. O apreciez și pentru faptul că, provenind dintr-o familie cu o situație materială foarte bună, Roxana putea să se ocupe liniștită de afacerile familiei, fără a fi nevoită să facă atâtea eforturi pentru a învăța. O cunosc din liceu, apoi am urmat facultatea împreună. Mereu a avut rezultate extraordinare. Aș fi o ipocrită să spun că nu mi-aș dori să fiu în locul ei. Cred că toți absolvenții și-ar dori asta, dar munca pe care a depus-o Roxana a dus-o la acest rezultat. Vara aceasta a ieșit din casă de două ori: la ziua mea și la ziua de naștere a unei alte prietene. Roxana ne-a arătat încă o dată că dacă vrei ceva cu adevărat, dacă vrei să performezi, trebuie să faci tot ceea ce depinde de tine pentru a reuși. Ea a învățat enorm de mult…”, spune Denisa Bogoșel.

  Foto: Denisa și Roxana la una dintre puținele ieșiri din ultima vreme, Roxana fiind foarte mult timp dedicată învățăturii

  Roxana nu este singura arădeancă care a performat la acest examen. Denisa ține să o felicite și pe o altă colegă de liceu, de la „Elena Ghiba Birta”, Noemi Șiman. Aceasta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, iar la examenul de primire în profesia de avocat a acumulat 91 de puncte fiind admisă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.