marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  O judecătoare, acuzată de ANI că nu justifică o avere de peste 6 milioane de euro, promovată la Curtea de Apel

  de - | 23 noiembrie 2023, 9:25 AM | Naţional

  1

  Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu, acuzată de Agenţia Naţională de Integritate că nu justifică peste 6 milioane de euro, a fost promovată de CSM la Curtea de Apel Bucureşti.

  Secţia pentru judecători a CSM la Curtea de Apel Bucureşti a promovat-o pe Gabriela Mazilu începând cu ianuarie 2024, potrivit ordinii de zi soluţionate din data de 21 noiembrie 2023. CSM a aprobat transferul judecătoarei de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti.

  Potrivit portalului Curţii de Apel Bucureşti, judecătoarea Mazilu figurează deja în componenţa Secţiei a 5-a Civile de la Curtea de Apel Bucureşti, însă potrivit evidenţei judecătorilor de pe site-ul CSM, aceasta figurează la Tribunalul Bucureşti, potrivit adevarul.ro. Sursele judiciare au transmis că judecătoarea a fost delegată de câteva luni de la Curtea de Apel București, iar acum CSM a formalizat statutul ei.

  La începutul lunii octombrie 2023, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că inspectorii au constat o diferenţă nejustificată de peste 6 milioane de euro, între averea dobândită și veniturile realizate ale Gabrielei Cristina Mazilu, judecătoare la Tribunalul Bucureşti, fost magistrat la Judecătoria Sectorului 4.

  În aceeași situație s-a aflat și Ionuţ-Victor Nicoreşteanu, funcţionar public cu statut special în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Inspectorii ANI au identificat o diferență de aproximativ 250.000 euro între averea dobândită și veniturile realizate.

  Citește și : O judecătoare nu poate explica peste 6 milioane de euro din averea ei. A fost sesizat Parchetul

  ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către cei doi.

  Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu şi Ionel Victor Nicoreşteanu au fost cercetaţi de DIICOT și în anul 2015 într-un dosar privind credite frauduloase luate de la BRD, în care era implicat şi omul de afaceri Remus Truică, notează stiripesurse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.