joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O idee pentru relaxarea din weekend: Invitație la drumeție pe valea Radnei

  de Dan Lazăr | 3 iunie 2020, 7:28 PM | Știri Arad

  0

  Sub genericul „Veniţi cu Noi!”, iubitorii de drumeţie sunt invitaţi sâmbătă, 6 iunie, la o excursia „memorială Ioan Ciuliac”. Acesta a fost președintele asociației turistice arădene vreme de mulți ani, plecat la cer în urmă cu un an de zile.

  „Plecăm din Arad cu trenul de la ora 9:06 până la Radna și ne întoarcem la ora 16:13. Traseul: Radna – «Groapa Moșului» – creasta laterală – valea Radnei – Radna, în lungime de circa 11 km. Conducător de grup: Ittu Ioan (tel. 0770-246.949). Cheltuieli de transport: 12 lei. Aduceţi bidon cu apă, pelerină”, ne informează conducerea Asociației „Veniți cu Noi!” Arad.

  În condițiile pandemiei de COVID-19 se impune păstrarea distanței sociale pe tot timpul desfășurării excursiilor și obligatoriu purtarea maști de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

  Întâlnirea participanţilor are loc la intrarea în staţia CFR Arad, cu 30 de minute înainte de plecarea trenului.

  Despre „Veniti cu noi!”

  Acum 35 de ani, mai precis pe 21 aprilie 1985, din inițiativa regretatului Stefan Czibulak (1949-1989) s-a infiintat Asociatea pentru Turism si Ocrotirea Naturii „Veniti cu noi!” Arad. Acesta a preluat o idee venită din Miercurea Ciuc, unde „Veniți cu noi!” functiona de mai mulți ani, și a transpus-o în fapte pe frumoasele meleaguri ale Munților Zărandului.

  După câțiva ani de la înființare, organizarea a fost preluată de către Ioan Ciuliac, în calitate de președinte, și Roni Liptai, în calitate de secretar.

  Anual organizează 38-40 de drumeții, majoritatea în Munții Zărandului, cu durata de 1-2 zile, iar de 6-7 ori pe an și excursii în celelalte masive din țară, cu o durată cuprinsă între 4-9 zile, cu cazare în cabane turistice (iarna) sau în corturi proprii (vara). De remarcat că nu există membri cotizanți.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.