sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  4 sfaturi pentru pregătirea ghiozdanului de drumeție

  de - | 23 septembrie 2021, 5:22 PM | Advertorial

  0

  Ca orice activitate cardiovasculară, drumețiile pot crește forța și rezistența musculară, scad tensiunea arterială și ajută la menținerea greutății corporale (o persoană de 160 de kilograme poate arde mai mult de 400 de calorii per oră de drumeție). Dar cine se gândește la toate acestea atunci când este înconjurat de o pădure frumoasă sau când face drumeții pe un munte maiestuos?

  Oricare ar fi motivul dvs. – beneficiile cardiovasculare, peisajul, timpul petrecut cu familia – drumețiile pot fi o activitate extrem de plăcută, care costă foarte puțin și este benefică pentru dvs. – fizic și mental.

  „Cercetările arată că drumețiile au un impact pozitiv asupra combaterii simptomelor stresului și anxietății”, potrivit lui Gregory A. Miller, Ph.D., președintele Societății Americane de Drumeții. „A fi în natură este înrădăcinat în ADN-ul nostru și uneori uităm asta”.

  Este posibil să nu aveți nevoie decât de o sticlă de apă și un ghiozdan Vans pentru o scurtă excursie într-o zi călduroasă, dar dacă vă îndepărtați mai mult, ar trebui să împachetați îmbrăcăminte adecvată pentru prognoză, suficientă apă și alimente și provizii de bază, cum ar fi protecție solară, hidrofug, și o hartă a traseelor. Dar cum să le transportați pe toate? Urmați aceste sfaturi pentru pregătirea unui ghiozdan organizat și confortabil, indiferent cât de departe vă plimbați.

  Alegeți ghiozdanul potrivit

  Alegeți un ghiozdan cu capacitatea potrivită. Majoritatea excursioniștilor care pleacă în perioada dintre primăvara târzie și începutul toamnei pot potrivi tot ceea ce au nevoie într-un ghiozdan Vans cu capacitatea între 18 litri și 24 de litri. Dacă cărați lucruri pentru alții – cum ar fi jachete și gustări pentru doi copii – alegeți un ghiozdan Vans de 24 litri.

  Mulți excursioniști preferă un ghiozdan de zi cu cel puțin unul sau două buzunare superioare sau frontale separate pentru obiecte mai mici, cum ar fi cheile mașinii, ochelarii de soare și o cameră mică, precum și buzunarele laterale din plasă pentru articole precum o sticlă de apă, un insectifug sau un protector solar. Unele ghiozdane au chiar buzunare cu fermoar pe centura de șold pentru gustări.

  Aduceți lucrurile potrivite

  •   Îmbrăcăminte suplimentară: uitați-vă la prognoză, ținând cont de faptul că temperatura aerului scade cu aproximativ 2° C pentru fiecare mie de metri de înălțime – este mai rece și mai mult vânt, pe măsură ce urcați. Îmbrăcați-vă în straturi pe care le puteți adăuga sau elimina și aduceți o jachetă de ploaie pentru vânt sau precipitații.

  •   Apă: o regulă bună este de a transporta un litru de apă de persoană pentru o excursie de o jumătate de zi, doi litri pentru câteva ore și un litru suplimentar într-o zi călduroasă. Folosiți o sticlă de apă reutilizabilă, pentru acces constant la apă.

  •   Mâncare: nu vă subestimați pofta de mâncare (sau cea a unui copil) într-o excursie de o jumătate de zi sau mai mult. Aduceți gustări care au carbohidrați și grăsimi pentru energie, plus gustări sărate pentru sodiu (ciocolată, batoane energizante, nuci și biscuiți sărați, brânză) și mâncare de prânz, dacă este necesar (sandviș, fructe durabile, cum ar fi un măr). Nu uitați să aduceți o sticlă de apă în plus, astfel încât să vă puteți spăla mâinile cu săpun, înainte de a mânca.

  Ambalați lucrurile într-un mod inteligent

  Centrul de echilibru și nucleul puterii corpului dvs. se află în mijlocul spatelui, așa că vreți ca cea mai mare parte a greutății unui ghiozdan Vans să fie poziționată acolo – dacă aveți greutatea respectivă la câțiva centimetri de coloana vertebrală, acest lucru se poate simți ca și cum ghiozdanul vă trage înapoi. Când ambalați ghiozdanul, poziționați cele mai grele obiecte (apă, alimente, poate un ghid) înăuntru, aproape de coloana vertebrală și aproape de mijlocul spatelui.

  Organizați și prioritizați

  Păstrați la îndemână obiectele de care aveți nevoie – hartă, cremă de protecție împotriva soarelui, soluție anti-țânțari, ochelari de soare – în buzunarele exterioare. Organizați îmbrăcămintea suplimentară în interior, pentru a păstra deasupra cele mai susceptibile obiecte de care ați putea avea nevoie, cum ar fi o jachetă într-o zi cu vânt. Prânzul nu trebuie să fie deasupra – nu veți avea nevoie de el până mai târziu. Folosiți îmbrăcăminte pentru a acoperi conținutul fragil, cum ar fi un sandviș sau biscuiți.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.