marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O fotografie care nu ne sparge și nu ne revoltă: sunt și ei oameni, dar nu și politicieni!

  de Mihai Todoca | 30 mai 2020, 10:48 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  1

  Circulă pe facebook o poză înfățișând mai mulți miniștri din guvernul Orban, cât și Ludovic, cu descrierea: IMAGINE DEVASTATOARE: Cabinetul Orban, la băute, în guvernul României, pe timp de profundă criză. În imagini: guvernul României-premier, miniștri, decidenți, demnități publice- whisky/tărie, bere, șampanie, mâncare, trabuc, țigări, frapieră, măști abandonate.”

  Poza, penibilă în esența ei având în vedere că doar cineva apropiat unui asemenea cadru ar fi putut să o facă, și grețoasă când vedem demnitarii făcând ceea ce le place cel mai mult,  ar dori chipurile să ne prezinte ceva incredibil, ceva ce noi, românii obișnuiți nu am ști deja: că se bea, se fumează și se mănâncă numai și numai scumpeturi în birourile clădirii guvernului. De parcă noi, românii obișnuiți, plebea, nu am ști cât poate fi clasa politică de mizerabilă. De parcă nu am ști că PNL-ul e ceva deghizat în PSD și invers. Un fel de păpușă matrioșka infinită.

  Eu înțeleg că prin poza asta se face un apel românilor să fie indignați. Ce să îți spun… Ce lucru nemaivăzut ni s-a dat să vedem: politicieni, nu, nu politicieni, ci oameni politici în habitatul lor natural, departe de probleme, de durere, de ploaie sau frig, de pandemie, pe scurt departe de România și români.

  Ce să spun cât de indignat am fost când am văzut poza. Poate că după toate mizeriile observate, simțul indignării mele a ajuns să fie atât de fad încât și o simplă floare de mac îmi trezește simțuri.

  În schimb pot simți greața. Mi-e greață de cei care au fost atât de proști încât să se lase surprinși într-o asemenea postură. Dacă nu se pot ei feri de a apărea în niște simple ipostaze penibile, cum ar reuși ei să ferească România de hoți, de penali și criminali?

  Nu sunt nimic altceva decât mercenari ai bunului simț și călăii oamenilor de bună credință care-și pun speranțele în ei la fiecare patru ani.

  Se apropie campania electorală. Ne dăm seama după mirosul pestilențial al cadavrelor comuniste care sunt încă în funcțiile de conducere. Noroc cu pandemia, avem acum măști, deoarece atunci când vor începe să și deschidă gura mirosul de hoit va fi incredibil de pătrunzător.

  Așa că nu, nu pot spune că am fost indignat de Orban că bea bere și fumează în birou. Doar nu credeți că Barna sau Ponta beau apă la ei în birou, sau că vin cu sandwish-uri cu parizer de-acasă? Să fim serioși.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. criptoipocriti aroganti intr- tara de vaci de lapte proaste si sterpe

   Dubla masura si ipocrizia este aici problema. Daca eu fumez si beau cu prietenii la mine in birou este sanctionabil din perspectiva fumatului si al mastii. Diferenta de esenta este ca eu nu le spun altora ca trebuie sa poarte masca si sa nu fumeze si sa-i silesc prin amenzi sa-mi respecte regulile mele, pentru ei, nu si pentru mine?
   Ai distrus economia pentru un virus de rahat, ai dat amenzi, ai panicat si silit oameni sa-ti respecte frica si lasitatea si tu iti bagi picioarele in toata pulimea asta chinuita.
   Muie asta fumeaza, bea si e fara masca in biroul lui, institutie publica si ne arunca cu MARE, MARE ingrijorare pentru sanatatea noastra, cate o relaxare de rahat … si grav este ca sunt atatia prosti si atat de prosti care-i iau de buni.
   Eu inteleg din imagine ca COVIDUL exista doar ca marota pentru pulime. Daca nu exista COVIDU atunci ce dreacu ne baga astia pe gat si cati ani de puscarie ar trebui sa faca toti cei implicati pentru distrugerea economiei si a vietii a milioane de fraieri?

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.