joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule: Bibi mută cu regina, Bîlcea răspunde cu nebunul, USR-ul joacă în continuare cu pionii

  de E. Nola | 9 septembrie 2019, 8:19 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  6

  Nu se mai pune problema, campania a început, se strâng semnături în draci, poliția locală, cel putin aceia care nu păzesc gropile din centru de începutul anului școlar, obișnuită de pe vremea lui Falcă și spre încântarea Domnului Talpeș, vânează în continuare cortul USR-ului care se mută rapid dintr-un loc în altul, existând astfel posibilitatea unică ca în Decembrie românii să aleagă președintele dintre doi sibieni.

  Noi, arădenii, având în vedere că, deocamdată, Ghiță doar se pregătește la Bruxelles, prea puțin implicați în lupta prezidențială, ne concentrăm de pe acum din plin pe localele din primăvara-vara anului care urmează și care se lasă la vatră cu niște parlamentare pe măsură.
  incet2

  În această harababură nu știm cu precizie cine a scos-o pe Doamna Laura Crișan-Bîlcea la înaintare, Bibi sau inteligența artificială din spatele său, este însă cert că îi convine peste măsură, în fond roade puternic din imaginea oricum cam inexistentă a primului candidat, vorbim desigur de fostul soț, vicepreședinte al CJ, Sergiu Bîlcea, speranța deșartă a fotbalului arădean și românesc în aceeași măsură.

  În acest spirit s-a deplasat el, din câte ne dăm seama, la București, pe Arena Națională, la meciul României cu Spania din preliminarile CE. Nu singur, de fapt e chiar o întrebare dacă s-a dus el cu Falcă sau Falcă l-a luat cu el, ceea ce este absolut sigur, a mai a fost și Răzvan Cadar, așa cum reiese din poza selfie cu care unul din cei trei ne-au fericit în ziua în care Spania a învins România pe Arena Națională.
  incet3

  E deosebit de interesantă aceasta mentalitate liberală arădeană, cea care, așa cum reiese inclusiv de pe ARQ, consideră că dușmanul lor politic numărul 1 este USR-ul, asta în timp ce sibianul Barna declară că dacă nu ajunge în turul II, voturile sale vor merge spre sibianul Johannis. Desigur, nu este ceva nou, liberalii au excelat de la începuturi în lovituri pe sub centură, trecut puntea cu Dracul și exterminarea nemiloasă a opoziției interne.

  Aici avem chiar o poză deosebit de ilustrativă, aceea în care tot ștaful PNL Arad se fotografiază în băști cu cozoroc pe care scrie la fel, dar, credem noi, textul însemnând altceva pentru fiecare dintre ei. Singurul personaj din fotografie, având în vedere că este înconjurat(ă) de cinci bărbați falnici poate avea un singur gând atunci când în aceasta companie îi trece prin căpșor, oare cum e să faci din nou mare România.

  Spre deosebire de ea, Bibi Bibarț nu punctează în poze, dimpotrivă, în cele în care apare în prezența colegilor săi de la PNL are așa o figură de cavaler trist, diferența fiind eclatantă dacă te uiți la pozele unde apare singur sau cu alții, dar nu neapărat peneliști. Punctează în schimb ca primar lăsat locului de Falcă, chiar dacă nu neapărat prin ceea ce face, ci prin ceea ce spune, două lucruri care în cazul politicienilor nu se confundă niciodată.

  incet4

  Astfel, cu ocazia începutului de an școlar își cere scuze pentru șantierul din centru, chiar dacă, spune el, se datorează nerespectării termenilor de către firmele contractoare. Nu știm dacă aceste firme sunt de casă sau doar de bucătărie sau doar pe hârtie precum firma care se va apuca să renoveze Ghiba-Birta, cert este că Bibarț își cere scuze de la arădenii care se grăbesc azi cu mic cu mare la școală pentru neplăcerile cauzate de gropile și benzile blocate. Ceva nemaiauzit pe aici de două decenii, cam de atunci de când cineva care încă îi este șef de partid lui Bibi a ajuns la concluzia că arădenii sunt pentru el și nu viceversa.

  Spre deosebire de Bibarț silvicultorul, pleoștit de gropile din centru, Bîlcea fotbalistul este încântat de stâlpii de nocturnă rămași de la stadionul cel vechi, stâlpi ce nu se mai folosesc nicăieri în lume pentru iluminatul stadioanelor. Motivul este foarte simplu: se foloseau pe vremea când stadioanele erau neacoperite, copertinele oprind lumina înălțată la zeci de metri deasupra ca la gară sau la aeroporturi. Se pare însă că firma de casă numită Tehnodomus își pune pecetea și aici, optând pentru varianta cea mai ieftină, în fond, nu-i așa, copertina aceea de tablă ondulată care o înlocuiește pe cea prevăzută poate fi oricând smulsă de o rafală de vânt mai puternică și mutată pe podul Decebal, tocmai acolo unde are nevoie Tehnodomus acum. Domnului Bîlcea însă stâlpul acela antediluvian i se pare ca o lumânare care luminează un vis.incet5
  Ce să mai zici la una ca asta: pentru unii vis, pentru alții coșmar.

  Noroc totuși că USR – PLUS-ul, așa cum am aflat încercând să identificăm degeaba pentru cine candidează Laura Crișan, încă Bîlcea, fiind inexistent la Arad – a scăpat cu cortul la gară, reușind să prevină ca nora Domnului Arghezi – știți, poetul acela care are un parc în sensul giratoriu de la Intim – să se înscrie în USR. Doamna Doina Melania Arghezi, văduva lui Baruțu, la 93 de ani, a reușit să se înscrie la PNL Arad, ferind astfel USR-ul local de ieșirea din anonimat, în fond, așa cum am văzut până acum, ei preferă în continuare jocul cu pionii…

  De PSD Arad nu mai suflăm o vorbă, în fond le ajunge lor fiforeala cu care a fost schimbat Căprar din fruntea comisiei de Apărare…

  Ce mai atac, Domnule!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Intrebare: Daca Bilcea si-a facut poza cu Falca pe Arena Nationala, adica in Bucuresti, cum a postat Falca pe Facebook ” intalnirea” cu fiica lui dupa o saptamana muncita la Bruxelles????

   Va rog sa analizati acest aspect. Ori minte Facla sinapeleaza la lacrinile prostilor ori minte Bilcea si se da mare ca e in gratiile lui Falca.

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Ce ar fi de analizat? O fotografie este postată în 5 septembrie, una este postată pe 7 septembrie. Totodată, Falcă n-a zis nicăieri că exact atunci s-a întors de la Bruxelles, ci doar cum reacționează fiica sa la întoarcerea lui după o săptămână în care nu se văd.
    Iar pozele sunt postate de Falcă, ambele, nu una de el și una de Bîlcea.

    --1 voturi
    +1
    -1
  2. Lui Falca ii doresc Comisia Petitii si sa aiba sansa sa o -rrezolve- pe a mea… depusa la Roma… unde slugile lui ma pazeau cu strasnicie… Am reusit totusi sa le las in Musseo della Liberazione si am avut si confirmarea ca ele au fost gasite… Le lasasem dupa o usa deschisa… Posta imi fusese inchisa sa nu le pot depune… Ele au ajuns cu siguranta la institutiile pentru Drepturile Omului carora le-am adresat… Erau doar documentele medicale traduse si pe plic scris simpli CORUPTIE! Era dovada tentativelor de suicid la care am fost supusa in cel mai uman mod de comunitatea aradea, cu precadere cea a serviciilor …. slugarnice! Arad placut!

   La intoarcere pe tren Roma-Viena-Arad m-a insotit Jurova, pe care am expediat-o din cusesta pentru ca era prea dominatoare si m-am bucurat sa dorm impreuna cu sotia lui Geoge Clooney, care e minunata, era desculta… Mi-a dat atata liniste si cladura si nu am sa o uit niciodata… Era insotita de o prietena. Au coborit in Villach…

   Oameni adevarati… buni… modesti…

   Va doresc Kovesi PLACUTA si inutila… e doar o JIGODIE exceptionala din -gasca-! Va fi tot ceea ce merita o Europa avara, corupta, hrapareata si comunista! Va fi unmodel de top pentru UE… aleasa si educate pe masura!

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Colectia de documente s-a marit recent… am fost culeasa de pe strada de MAI si dusa cu Salvarea la Psiho, injectata involuntar si bagata la -beciul reeducarii-…. Inca nu mi-am citit diagnosticul….. Am avut doua evaluari …la care a participat chiar si un comisar! Actiunea a fost supervizata de un colonel MAI din Arad, ii stiu numele, dar il las sa doarma -linistit-!

    Am primit si amenda… am platit-o… Mai am doua amenzi! … platite si ele… sunt pe hartie ROZ!

    Multumesc Arad! Multumesc Romania! si nu in cele din urma …. Multumesc austriei romanesti!

    +1 voturi
    +1
    -1
  3. In excursia din Florenta am vizitat Marea Sinagoga, e magica… In drum spre ea am descoperit o piata minunata, in care am poposit o vreme pe trepte… nu puteai sa nu te opresti sa o admiri, avea ceva special… se numeste Piazza della SS Annunziata….

   Am avut sentimentul ca m-am ratacit, strazile erau complet pustii… De pe o straduta din stanga a aparut un domn imbracat intr-un costum mai ponosit negru pe care l-am intrebat daca sunt pe drumul cel bun si mi-a raspuns ca Sinagoga e pe prima straduta la dreapta… Acel domn era David Maria Sassoli… Nu stiam atunci… dar astazi stiu! Intalnirea cu el m-a marcat! nu are cum… e magic…emana simplitate si bunatate… atribute ale oamenilor cu adevarat inteligenti…

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.