miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cîțu a fugit! Premierul și-a depus mandatul într-un moment în care țara are febră

  de - | 12 martie 2020, 7:35 PM | Naţional

  1

  Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier, potrivit unui comunicat de presă al Adminstraţiei Prezidenţiale. De la ora 16.00 trebuia să aibă loc votul pentru învestirea Guvernului condus de acesta.

  Administraţia Prezidenţială: Domnul Florin Vasile Cîţu şi-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie şi urmează să facă o declaraţie de presă în cursul acestei seri”.

  Florin Cîţu şi-a explicat decizia pe Facebook. „Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Preşedintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid şi înţeleg să fiu alături de partid şi de preşedintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, preşedintele partidului trebuie să fie şi Prim-Ministru”, a scris acesta.

  Astfel, Cîţu a confirmat indirect că şi-a depus mandatul ca nu cumva să fie votat şi să devină prim-ministru, în locul lui Ludovic Orban.

  Mai multe voci politice, dar nu numai, au criticat decizia, spunând că România are nevoie acum, fiind sub ameninţarea extinderii coronavirusului, de un prim ministru cu atribuţii depline.

  Acum, preşedintele Iohannis trebuie să desemneze un nou premier care să încerce să îşi strângă majoritatea în Parlament.

  Dan Barna, liderul USR, a criticat decizia lui Florin Cîţu. „Este o bătaie de joc”, spune Barna, care a continuat referindu-se la „circul făcut de PNL” care are lideri „meschini şi mici”.

  Victor Ponta, preşedintele Pro România: „Nu am crezut că cineva poate fi atât de iresponsabil. Nu există nicăieri în lume ca un premier să fugă cu un sfert de oră înainte să fie votat mai ales că aici nu vorbim despre o situaţie obişnuită. România este în război acum, nu în război cu o armată inamică, ci cu o criză cu care nu ne-am mai confruntat niciodată şi cu care nu ştim cum să luptăm, nu ştie nimeni de fapt. Şi în război e numit un general să conducă guvernul şi fuge cu un sfert de oră înainte. În mod normal, într-o ţară normală îl împuşcau pentru dezertare şi pe el şi pe toţi ceilalţi ai lui. I-aţi văzut pe liberali ce îşi dădeau palme de fericire că a fugit Cîţu”.

  Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat că depunerea mandatului lui Florin Cîţu, premierul desemnat, este „cel mai bun lucru care s-a întâmplat României”.

  Astfel, premierul a fugit cu câteva minute înainte de a fi învestit, asta într-o perioadă în care România are febră atât la propriu 0 din cauza coronavirusului -, cât și la figurat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.