joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în vizită la Universitatea Semmelweis din Budapesta

  de - | 18 noiembrie 2021, 11:20 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. Atentă la nevoile societății locale, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi-a propus să extindă colaborările internaţionale, pe diferite paliere, cu parteneri academici de înaltă ţinută. În ton cu acest deziderat, o delegaţie a UVVG Arad, condusă de doamna rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, a efectuat, zilele trecute, o vizită la prestigioasa Universitate Semmelweis din Budapesta, în vederea întăririi vechilor relații de colaborare. Cele două universități au început colaborarea în anul 2008, când s-a semnat primul acord de parteneriat în domeniul medical, fiind extins, ulterior, prin acorduri de mobilitate Erasmus și participări reciproce la conferințe, Școli de primăvară, Școli de toamnă, workshop-uri și conferințe studențești.

  La întâlnirea avută cu domnul profesor dr. Béla Merkely, rectorul Universității Semmelweis din Budapesta, pe baza convențiilor încheiate în anii anteriori, s-a decis o nouă serie de colaborări internaționale între cele două Universități. Personalitate marcantă, doctor în medicină, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prof. Merkely este unul dintre cei mai recunoscuți și respectați chirurgi cardiologi pe plan internațional – Membru al Societății Europene de Cardiologie – personalitate remarcabilă care, prin profesionalismul, competența științifică, prestigiul şi credibilitatea de care se bucură, reprezintă un model incontestabil în comunitatea academică, în lumea medicală şi în fața generațiilor de studenți. Trebuie să subliniem că, pe lângă contribuţia sa deosebită la dezvoltarea cardiologiei la nivel internațional, ca rector al Universității Semmelweis are un impact deosebit asupra actului academic în învățământul universitar biomedical prin reforma curriculară inițiată de dânsul.

  Domnul rector Béla Merkely și-a amintit cu drag vizita efectuată la Arad înaintea pandemiei, când s-au fixat, împreună cu președintele Consiliului Județean Arad, domnul Iustin Cionca, câteva direcții de colaborare: continuarea workshopurilor și conferințelor pe teme de interes comun (cardiologie, oncologie, hematologie, pediatrie etc), stagii de specialitate pentru tineri specialiști în diverse domenii medicale. În ceea ce privește cercetarea științifică, sunt vizate colaborări în cercetarea clinică pe teme de interes comun, respectiv participarea în proiecte internaționale, prin Institutul de Științe ale Vieții „Aurel Ardelean” din cadrul UVVG şi Universitatea Semmelweis din Budapesta. De asemenea, se doreşte organizarea de doctorate în co-tutelă, atât pe domeniul Medicină, cât şi pe cel de Biologie, dar şi conferințe și workshop-uri ale Școlilor Doctorale de Medicină din cadrul celor două universități partenere.

  „Considerăm o reuşită vizita efectuată la Universitatea Semmelweis din Budapesta, acordurile de colaborare şi direcţiile vizate urmărind creșterea calității actului medical și a serviciilor medicale oferite prin educația continuă a cadrelor medicale din municipiu și județ. Ne dorim extinderea acestei colaborări internaționale la nivelul județului Arad, prin implicarea Consiliului Județean, pentru a implementa cele convenite de comun acord şi a pune în valoare expertiza partenerului academic” a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.